fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kaliforniában fogják tesztelni a Bosch/Daimler önvezető autóját

0

A Bosch és a Daimler a tervek szerint egy kaliforniai város központját fogják használni a városi automatizált vezetési rendszerük tesztelésére.

Önveztő autókat tesztelnek

A vállalatok már egy ideje együtt dolgoznak az önvezető járműveken, és már aláírták a szerződést a szilícium-völgyi Nvidiaval, amely a számítógépes erőt fogja hozzá biztosítani.
A vállalatok egy teszt flottát terveznek felállítani az önvezető járművekből, ami shuttle járatként fog működni Kalifornia egy meg nem nevezett metropoliszának utcáin 2019 második felében. A projekt célja, hogy a Daimler ernyője alatt egyesítsen számos közlekedési szolgáltatást.

Önveztő autókat tesztelnek
A Daimler az autó-megosztó car2go platformtól a mytaxi át, és a kombinált moovel-rendszerig számos szolgáltatást fog ötvözni. Ez összehozza a különféle lehetőségeket, hogy egy teljes mobilitási csomagban összpontosítsa őket.
Az Nvidia a számítógépes platformot fogja ehhez biztosítani az önvezető autókban Drive Pegasus név alatt. Ennek része lesz egy mesterséges intelligencia, mely valós időben fog a járműre szerelt különböző szenzorok által érzékelt és a tesztelt járművek hálózat által továbbított információkra választ adni. Amíg a platform tulajdonos a Bosch és a Daimler lesz, az Nvidia szakértelmét fogják a kifejlesztéshez használni.

„A gyártásra kész automatizált vezetési rendszer kifejlesztése olyan, mint egy dekatlon” – mondta Dr. StephanHonle, a Robert Bosch GmbHBusiness Unit AutomatedDriving részlegének senior alelnöke. „Nem elég egy vagy két területen jónak lenned.”

Önveztő autókat tesztelnek

A cél, hogy egy önvezető járművet hozzanak létre, amely képes biztonságosan működni a városi környezetben. A kulcs, hogy a rendszer sokoldalúsága révén képes legyen párhuzamosan funkcionálni az információ gyors feldolgozása érdekében, mondja a Daimler.
Az operatív műveletek a Bosch és a Daimler szilícium-völgyi létesítményében, illetve a németországi központokban fognak zajlani.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «