Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Keréknyomást szabályozó kerékagy

0

Habár köztudott, hogy a kerékben található levegő mennyisége nagyban befolyásolja a kerékpár teljesítményét, elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a kerékpárosok emiatt állandóan megálljanak, és a kerékben való nyomást ellenőrizgessék. Erre nyújt megoldást a WhiteCrow találmánya.

Keréknyomást szabályozó kerékagy

A két fő részből álló rendszert elsősorban tömlő nélküli és plus-size gumikra tervezték. Magán az agyon kívül egy belső, csőszerű levegő tartály van. A tartály kisebb, mint az abroncs belső térfogata, ezért állandó légkamra van a kettő között.

Keréknyomást szabályozó kerékagy

Ahhoz, hogy a levegő áramoljon, nem szükséges elektromosság, hanem a pumpa körmozgása elegendő ehhez. A pumpát egy acél kábel aktiválja mechanikusan, ami a kormányra szerelt távirányítóval van összeköttetésben. Két levegő tömlő fut az agyból a tartályhoz küllőnek álcázva.

Keréknyomást szabályozó kerékagy
A kerékpárosok először a kívánt használatnak megfelelő maximális nyomásra pumpálják a kerekeket. Amint úgy érzik, hogy puhításra van szükség, csak tekernek egyet a pumpán, és a levegő a kamrából az agyon keresztül a tartályba pumpálódik. Ha pedig keményebb gumikra van szükség, ugyanezt a levegőt visszajuttathatjuk az abroncsba.


Ha valakit érdekel, 499 dollárért a hátsó agy máris az illetőé lehet, az első agy még várat magára. Az alábbi videóban további információt kaphatunk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «