fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Készülőben a koktélforradalom?

0

A legfrissebb nemzetközi trendek egyre erősebben éreztetik hatásukat a magyar italpiacon is, amely az elmúlt évek nehézségei után stabilizálódni látszik.

Ugyan a magyar koktélkultúra még mindig elmarad a nemzetközi trendektől, elsősorban a minőségi alapanyagok, az ital prezentációja és a pohárkészlet terén szorulunk fejlődésre. Hazánkban a legnépszerűbbek az egzotikus és citrusos ízek a legkedveltebb koktélok pedig a Gin Tonic és a Mojito, ezzel szemben a nemzetközi toplistát a vodka martini és gin martini koktélok vezetik, a bárosok és a mixerek igen kreatívak és saját maguk készítenek egyedi koktélokat.

Tim Judge előadása a bártendereknek

Tim Judge előadása a bártendereknek

A tehetséges bártenderek összefogásának köszönhetően már itthon is több bárban kóstolhatunk világszínvonalú, luxus alapanyagokból készített koktélokat, és várhatóan két év múlva hazánkban is elindulhat a Diageo World Class bajnokság, amely a bártenderek legnívósabb nemzetközi megmérettetése.

Budapest Unique koktél

Budapest Unique koktél

A hazai italkultúrát átalakító legfontosabb üzenet a minőség előtérbe helyezésére épül a mennyiséggel szemben. Regionális összehasonlításban is megfigyelhető a minőségi koktélkultúra térnyerése, Kelet-Közép-Európában Prága, Pozsony és Bukarest fejlődött a legtöbbet az utóbbi években, és ezek a városok szolgálhatnak példaként a budapesti koktélforradalomnak.
Idén számos újdonsággal találkozhatunk, ha koktélt rendelünk kedvenc bárunkban. 2015-ben az édesebb koktéloktól elmozdulva egyre inkább a fanyar és kesernyés ízek dominálják majd a legmenőbb bárok italainak ízvilágát. A gyümölcsös és különleges ízek reneszánszukat élik és az olyan meghökkentő összetevők, mint a rebarbara, a cékla, a kamilla vagy a zeller a legújabb koktéloknak központi szereplőivé válhatnak. A nemrégiben indult extravagáns trend tovább építkezik 2015-ben is: a komplexebb ízek alapját a legújabb kulináris trendek és a molekuláris gasztronómiai formálják világszerte a legnevesebb bártenderek legújabb koktéljaiban.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «