Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kilátás extrákkal

0

A kilátó megnyitásával az utolsó fázisához ért az Ole Scheeren által tervezett felhőkarcoló építése Bangkokban. Az épület Thaiföld legmagasabb felhőkarcolója, így új építészeti mérföldkőnek számít a városban.

MahaNakhon Skytrain

A 314 méter magasan lévő kilátóról lélegzetelállító kilátás nyílik a szorgoskodó városra és Chao Phraya folyóra. A kilátót mostantól a helyiek és az évi 20 millió turista számára is rendelkezésre bocsátották, akik a városba érkeznek.

MahaNakhon Skytrain

„A Maha Nakhon alapötletét az adta, hogy vesszük a városi élet nyüzsgését, és drámai, spirálisan mozgó módon felvisszük a torony tetejére. Még a torony legfelső szintje is fejet hajtott az emberek előtt. A projekt a város és a közösség részét képezi.” – mondta Ole Scheeren, a Büro Ole Scheeren igazgatója.

MahaNakhon Skytrain

A kilátót üvegből alkották meg az épület tetején, ami 300 méter magasból tekint le a környékre. A Skytray névre keresztelt platform 4,5 x 17,5 méter nagyságú, a körbejárható üvegfelület pedig a legizgalmasabb, legáthatóbb élményt nyújtja, így készül Bangkok legelképesztőbb turistalátványosságává válni.

MahaNakhon Skytrain
A kilátót különleges szobrászati jellege és a háromdimenziós, pixelszerű szalagminta emeli ki a tömegből, amely az egész felhőkarcolón körbefut. A 77 emeletes komplexum radikális módon kelti életre a városi élet nyüzsgését a felhők között. A 150 ezer négyzetméteres épületben található egy Maha Nakhon névre keresztelt tér, egy parkosított sétány, üzletek, kávézók, buja kertekkel és teraszokkal ékesített éttermek, 200 luxuslakás és iroda, valamint egy 150 szobás boutique hotel.

MahaNakhon Skytrain

„Az épülettel közelebb akartuk hozni egymáshoz a külső és belső világot, és olyan életteret szerettünk volna kialakítani, ami a város fölött lebeg.” – mondta OleScheeren.

MahaNakhon Skytrain

Az épület részletgazdag homlokzata inkább megnyitja az őt körülölelő várost, kapcsolódik hozzá, nem pedig felülkerekedik rajta. Távolról a felhőkarcoló a befejezetlenség érzését kelti – hiszen még nem készült el teljesen –, azonban a valóságban ez nemcsak egy formai sajátosság, hanem geometriai „elmosódás”, amely valódi, élhető lakásokat teremt: teraszokkal, erkélyekkel, lebegő nappalikkal és szobákkal, így egybeolvasztva a trópusi külső világot a belsővel.

MahaNakhon Skytrain
A PACE által fejlesztett Maka Nakhon Ole Scheeren víziója, aki akkoriban az OMA egyik vezetőjeként dolgozott. A projekt tíz éve épül a Büro Ole Scheeren vállalat és építészei, valamint a cég leányvállalata közreműködésével.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «