Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kilátó extrákkal

2

Csehország egy erdős kis hegyoldalában varázslatos kilátót húzott fel a helyi Franek Architects stúdió. Gyakorlatilag egy lépcsősort építettek a fellegekig.

Sky Walk - cseh kilátó

Az egyedi, 50 méteres magasságig nyúló kilátót igen találóan úgy nevezték el, hogy „Sky Walk”. Az ég felé kanyargózó lépcsősor folyamatosan változó, 360 fokos kilátást biztosít a környező tájra.

Sky Walk - cseh kilátó

Talán a legnagyobb érdekesség a legtetején található. Itt ugyanis egy hurkot alkot a tartószerkezet. Ebben a hurokban pedig egy hálót feszítettek ki, amibe a bátrabbak akár bele is fekhetnek.

 

Lefelé kétféleképpen lehet elindulni. Az egyszerűbbik megoldás az, ha ugyanazon a lépcsősoron lesétál az ember. Az ennél izgalmasabbnak tűnő opciót pedig egy rozsdamentes acélból készült, 101 méter hosszú, ablakokkal felszerelt csúszda jelenti.

Sky Walk - cseh kilátó

Az épületnek nem csupán a megtervezése, hanem az elkészítése is hatalmas kihívást jelentett, hiszen egy ilyen helyszínen a gépek használatát a törvények nagyban korlátozzák.

 

Éppen ezért a munkásoknak leginkább saját kézi erejükre kellett hagyatkozniuk és egyre magasabbra és magasabbra kellett mászniuk, ahogyan a kilátó is egyre nőtt.

Sky Walk - cseh kilátó

Megosztás

2 hozzászólás

  1. Pingback: A kínai üveghegy • Mi Férfiak

  2. Pingback: sirius latest movs833 abdu23na311 abdu23na3

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «