Kínai gőzgombóc

0

Az ínycsiklandó kínai gőzgombócokat akár otthon is könnyedén elkészítheted.

Hozzávalók

Alap

2 evőkanál élesztő
1 evőkanál cukor
½ csésze liszt
½ csésze víz

Tészta

3 csésze liszt
1 csésze víz
1 teáskanál só
¼ csésze cukor
2 evőkanál növényi olaj

Töltelék

500 gramm darált sertéshús
4 mogyoróhagyma, apróra vágva
3 evőkanál koriander, felaprítva
6 cm friss gyömbér, meghámozva és apróra vágva
1 evőkanál rizsbor ecet
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj

Szósz

½ csésze szójaszósz
2 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál chilis fokhagymás szósz
1 evőkanál rizsbor ecet

Elkészítés

1.) A tészta elkészítéséhez tedd az alap hozzávalókat egy kis tálba, majd keverd össze. Hagyd 30 percig kelni, amíg habszerű nem lesz.

Kínai gőzgombóc
2.) Keverd össze az alap hozzávalókat a tészta hozzávalóival a lisztet kivéve. Jól keverd ezt össze, majd lassan add hozzá a lisztet. Amikor minden lisztet belekevertél, csinálj egy kis labdát a tésztából.

Kínai gőzgombóc
3.) A tésztát tedd belisztezett sima felületre, és gyúrd, amíg nagyon puha lesz, körülbelül 10 percig. Ha nagyon ragadna a tészta, gyúrj bele még egy kis lisztet.

Kínai gőzgombóc
4.) Helyezd a tésztát egy enyhén olajos tálba, míg háromszorosára meg nem duzzad. Nagyjából 2,5-3 órát fog ez igénybe venni.

Kínai gőzgombóc
5.) Eközben készítsd el a szószt és a tölteléket. A szószhoz csak mixeld össze a hozzávalókat, majd hagyd állni, míg szükség lesz rá.
6.) A töltelékhez vágd nagyon apróra a mogyoróhagymát, a gyömbért és a koriandert. Keverd hozzá a többi hozzávalóhoz, és tedd félre, míg szükség lesz rá.

Kínai gőzgombóc
7.) A gombócokhoz szedd szét a tésztát négy részre. Egyszerre csak egy negyeddel dolgozz; nyújtsd ki és enyhén lisztezd be. Ezt követően vágd a tésztát 12 darabra. Nem baj, ha nem teljesen egyformák.
8.) Minden egyes kis tésztalap közepére helyezz nagyjából egy evőkanálnyit a töltelékből, majd hajtogasd rá aszéleket. A tetejét csavard meg, így a tészta összetapad.
9.) Amint elkészültél 12 gombóccal, hagyd 20-30 percig pihenni őket, mielőtt elkezdnéd gőzölni.

Kínai gőzgombóc
10.) Tedd a gombócokat a bambusz gőzölőbe, de hagyj némi helyet közöttük, hogy ne ragadjanak össze, és gőzöld egy fazék vagy wok felett, míg át nem sülnek, nagyjából 18 percig. Azért, hogy a gombócok biztosan ne ragadjanak az edényhez, enyhén olajozd be azt, vagy tegyél egy salátalevelet az aljára.

Kínai gőzgombóc
11.) Hagyd, hogy kissé kihűljenek a gombócok, majd azonnal tálald őket a szósszal.
12.) Tip: opcionális töltelékként próbálj ki felkockázott sonkát és cheddar sajtot. Tálald mustárral.

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «