fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Királyok biciklije

0

A North American Handmade Bicycle Show-n minden évben van egy bicikli, ami különösen megragadja a fényképező közönség és a kérdezősködők figyelmét. Az idei, Hartfordban, Connecticutban megrendezett show-n ez a Helio Ascari rendkívüli King Plus kerékpárja lett.

Királyok biciklije

A Brazíliában született Ascari 2011 óta épít bicikliket Brooklyn-i stúdiójában – még Ralp Lauren számára is készített egyet. Korábban antik tárgyak restaurálásával foglalkozott, búrotokat, fém tárgyakat, bőrcipőket készített, valamint a divatszakmában tevékenykedett. Ez a sokrétű háttér az 1930-as évek inspirálta egyedi kerékpárjaiban is megnyilvánul, munkásságának csúcs pedig a háromsebességes King Plus.

Királyok biciklije
A King Plus díszesebb részei között van a forrasztott réz és sárgaréz részletek, a szénszállal megerősített Ghisallo 700c bükkfa felnik, bőr Brooks B-17 nyereg réz szegecsekkel, dinamo-meghajtású fényszóró, egyedi fékkarok aranyból és ébenfából, valamint lehetőség van 13 rubin elhelyezésére a vázon, a villán, a törzsön, a fékkarokon és a beépített kézi légpumpán.

Királyok biciklije
Valószínűleg a legkiemelkedőbb eleme a kerékpárnak mégis a bőr húr, amivel a bicikli különböző részeit vonták be.

Királyok biciklije

„Nagyapám kosarakat készített, amibe a borászatokban a szőlőt gyűjtötték, és miután elkészült a kosár, a füleit bőrrel vonta be. Ezt ültettem át a biciklire” – mesélte Ascari.

Királyok biciklije

Nem is kell mondanunk, hogy a King Plus-hoz hasonló bicikliket nem lehet olcsón megszerezni. Ha azonban ebben a kategóriában keresgél valaki, valószínűleg többre vágyik, mint egy járműre, amivel egyik pontból a másikba jut.

Királyok biciklije

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «