fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kis test nagy élvezet

0

Amikor először találkoztunk az Interneten köröző Sherp ATV-vel, az első gondolatunk az volt, ez nem lehet igazi!A kompakt kis test a hatalmas kerekek közé szorítva túl szokatlannak tűnt ahhoz, hogy valódi legyen. De ez az orosz csodajárgány valóságosabb már nem is lehetne: gyakorlatilag mindenen képes keresztülmenni. Lássuk!

A Sherp ATV csapata Aleksei Garagashian technológus vezetésével 2012-ben állt össze, hogy kifejlesszék egy modellt páratlan földi adottságokkal.

Sherp ATV

Tavaly fejezték be a munkát, s az idei évtől mutatják be a nagyközönségnek a legkülönbözőbb expókon, mint például a hamarosan kezdődő orosz Vadász és Halász Show-n.

Sherp ATV

A Sherp ATV ugyanis nem csak egy terepjáró, hanem egy „minden-járó” jármű, amit arra terveztek, hogy olyan vidéken is keresztülmenjen, ahol még sosem járt ember, legyen szó bozótosról, mocsárról, köves vidékről vagy éppen csapdákkal teleszórt erdős területről.

A hihetetlenül masszív kerekeinek átmérője 160 cm, melyekkel gyakorlatilag mindenen képes átgázolni. Az alváza a földtől mintegy 60 cm-re kezdődik, így a Sherp könnyedén átsiklik az olyan akadályok fölött, amikbe egy kisebb terepjárónak beletörne a bicskája.

Sherp ATV

Sőt! A Sherp ATV még úszni is képes a vízen, hisz a kerekei képesek evezőlapáttá alakulni. A vízelvezető szelepek pedig azon nyomban kieresztik a fölösleges vizet, ahogy a kocsi ismét partra ér.

Sherp ATV

S ha azt gondolod, egy ekkora robosztus terepjáróba valami gigantikus motor kell, tévedsz, hiszen csupán egy 1,5 literes, négy cilinderes 44 lóerős turbódízel motor hajtja.

Sherp ATV

S amilyen masszívnak tűnik, a súlya olyan csekély, mindössze 1300 kg-ot nyom. A szárazföldön a maximális sebessége 45 km/h, a vízben pedig 6 km/h. Összesen négyen férnek el benne, maximálisan 1000 kilót képes szállítani.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «