Klasszikus bécsi homlokzat újraértelmezve

0

A MORPHOtophia tervezői csoport érdekes koncepciót dolgozott ki hagyományos bécsi homlokzatot újraértelmezésére az LWZ 38 projekt keretében.

Összegyűrt homlokzat

Erkélyek sorozata néz a Linke Wien Zeile és a Naschmarkt felé / Fotó: MORPHOtophia

A projekt célja, hogy egy speciális grafikai nyelv alkalmazásával új irányból közelítse meg az Otto Wagner által tervezett eredeti díszeket.

Összegyűrt homlokzat

Az erkélyek és texturált homlokzat részletei

A Wienfluss és Nacshmarkttal szemben elhelyezkedő új tetőlakosztály a három épületből álló, Otto Wagner által tervezett Wienzeilenhäuser központi létesítménye.

Összegyűrt homlokzat

Kilátás a Nachsmarktról

A MORPHOtophia 3D vizualizációjában az 1898-’99 között épület házon végtelen arany vonalak futnak végig az összegyűrt, ráncolt felületen, miközben szürke és fekete fém panelek nagy tömegszerű objektumokat alkotnak.

Összegyűrt homlokzat

Légi felvétel. Fémpanelek és aranyvonalak

Az eredeti szerkezet ilyenfajta dekoratív kiegészítése eltávolítja a régi tetőt, és maga is az újfajta, modern építészet elemévé válik. A bejáratot az eredeti lépcsőházhoz adott egy emeletes toldalékon keresztül lehet megközelíteni, miközben három fő pillér allokálja a ház privát tereit, és köti össze a tetőt a padlóval.

Összegyűrt homlokzat

Légi felvétel a gyűrött tetőről

Könnyű üvegszerkezet választja el a belső teret a medencétől, tetőkerttől és a teraszoktól, míg a déli homlokzaton számos erkély és konzolos doboz lett kialakítva a régi ház terének bővítése céljából.

Összegyűrt homlokzat

A tető és a medence

Összegyűrt homlokzat

Belső látvány

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «