fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Klasszikus rallyautót hajthat Latvala

0

Jari-Matti Latvala, a Rally Világbajnokságba idén 17 év után visszatérő Toyota első számú rally pilótája visszaforgatja az idő kerekét, lecserélve szupermodern Yaris WRC versenygépét a Toyota egyik legendás autójára, amely egy másik korszakban diktálta a rallyversenyek tempóját.

Klasszikusok a Rallyday-n

Az idei Svéd Rallyt megnyerő és az egyéni világbajnokságot vezető finn egy igazán izgalmas géppel lendül akcióba szeptember 23-án az angliai Castle Combe versenypályán megrendezett Rallyday fesztiválon.

Klasszikusok a Rallyday-n

A 2017-es FIA Rally Világbajnokság egyéni tabelláján jelenleg negyedik helyen álló, Toyota Yaris WRC-vel versenyző finn pilóta, Jari-Matti Latvala egy összkerékhajtású Celica ST185-össel lép majd pályára az angilai Rallyday fesztiválon, ami a ’90-es évek elejétől sikert sikerre halmozott a Rally Világbajnokságon.

Klasszikusok a Rallyday-n

Latvalának egyébként van egy korábbi Celica ST165-öse a saját gyűjteményében, de a Rallyday alkalmából most először nyílik alkalma kipróbálni azt az autót, amellyel a Toyota uralta a sportágat, megszerezve az 1992-es egyéni világbajnoki címet, 1993-ban és 1994-ben pedig mind az egyéni, mind a gyártói bajnokságban első helyre röpítve a Toyotát. Latvala már 2010 óta vár arra, hogy újra részt vehessen az eseményen.

Klasszikusok a Rallyday-n

“Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek ide. Mindig is imádtam az ilyen rendezvények hangulatát és a klasszikus gépek látványát. Angliában sok ilyen rallyautót láthat az ember, ahogy Finnországban is akad néhány – de a mieink többsége már múzeumokban áll.” – fogalmaz Latvala, a Toyota GAZOO Racing első számú rally pilótája.

Klasszikusok a Rallyday-n

A Rallyday közönsége az új Yaris GRMN-t, a Toyota hamarosan Magyarországon is rendelhető új, precíziós tervezésű izomautóját is megcsodálhatja. A Yaris GRMN születését az ihlette, hogy a Toyota a Yaris WRC-vel tért vissza a rallyversenyzés csúcsára, ezért a tüzes utcai változatot egy kompresszoros feltöltésű 1,8 literes motor hajtja, ami 6,3 másodperc alatt gyorsítja az autót 100 km/órás tempóra. A korlátozott példányszámban készülő modell jellegzetes fehér-fekete-vörös fényezése a Toyota Gazoo Racing gépeinek festését idézi.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «