Kődizájn

0

Valencia egyik legismertebb lakóövezetében, egy domboldal tetejére tervezett Ramon Esteve impozáns kőházat, amit sárga ónix “Neve D’or” kőburkolat díszít.

Ramon Esteve kődizájn

A terasz és a medence a belső tér folytatásaként lett kialakítva, ami összeköti a házat és a tájat Fotó/ Mariela Apollonio

A ház elrendezése több egymásba nyúló dobozszerű alakzatból áll, és a dús, zöld valenciai hegyek veszik körül. A tájba ágyazott házat csak a természet veszi körül, a külvilágtól elszigetelve pedig egy privát univerzum jön létre.

 

Casa de la Cantera | Quarry house by Ramon Esteve from Ramón Esteve Estudio on Vimeo.

Ramon Esteve kődizájn

A ház nyitottságát az üveg homlokzat is felnagyítja, és keretezi a tengerre nyíló kilátást

Esteve úgy tervezte a ház alsó részét, hogy integrálja a földdel, míg a felső rész két ellentétes látványt nyújt: az egyik oldalon a tengerre nyíló kilátást egy medence töri meg, a másik oldalon pedig a mediterrán erdő panorámája látható.

Ramon Esteve kődizájn

A medence fölött nyitott tető függ, ami végtelen kilátást kínál az égre

A legfelső szint, amit folyékony térként terveztek, foglalja magába az összes hétköznapi használatú helyiséget. Emellett a terasz és a medence a belső tér folytatásaként lett kialakítva, ezáltal összeköti a házat a tájjal.

Ramon Esteve kődizájn

: A nappali és edzőterem fölött elhelyezkedő medence egy prizma, ami felnagyítja a környező táj méreteit

Az épület nyitottságát az üveg homlokzat is felnagyítja, és keretezi a tengerre nyíló kilátást. Azzal, hogy kitágul a látvány, a kőbánya ház világos és átlátható jelenség, ami nyugodt környezetet teremt, miközben összekapcsolódik a horizonttal.

Ramon Esteve kődizájn

A vulkanikus ónix anyag már-már szoborszerű hatást nyújt, és a hálaszobában mint egy érdekes vászon feszül a falon, itt lehet megcsodálni a természetes kő érdekes mintázatát

A nyersanyagok használata révén egy tiszta szerkezet jött létre. A fehér beton falakat a központi sárga ónix Neve D’or lépcsősor tűzdeli. A felfüggesztett lépcsőfokok hatalmas ónix táblák, amelyek egyedi mintázatát a gyengéd háttérvilágítás emeli ki.

Ramon Esteve kődizájn

A sárga ónix lépcső részletei

Ramon Esteve kődizájn

A nyers anyag a hálószoba központi eleme

Ramon Esteve kődizájn

: A hálószobában található fürdő is

Ramon Esteve kődizájn

A fekete márvánnyal borított fürdőszobában vonalvilágítást szereltek be

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «