Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Koncepcióóra a Greubel Forsey-től

0

Tavaly januárban történt, hogy a felsőkategóriás boutiq óramákra, a Greubel Forsey a SIHH-en bemutatta nanotechnológiai kísérletét egy olyan szerkezet létrehozása céljából, ami átírhatja a precizitás, erő és komplexitás fogalmait az óragyártásban.

Koncepcióóra a Greubel Forsey-től

Stephen Forsey, a márka társalapítója nem árulhatott el túl sok mindent a Nano Movement szerkezetről szabadalmi okok miatt. Azonban épp időben a 2018-as SIHH előtt, a márka bemutatta koncepcióóráját, ami ezzel a technológiával működik: a Nano Foudroyante EWT-t (experimental watch technology). A foudroyante egy repülő másodpercmutató, amit olykor egzotikus korongráfokban lehet látni. Érdekes, de az új Nano Foudroyante EWT nem egy kronográf, mindössze egy nagyon gyors foudroyante másodpercmutatót kínál, ami a ház bal oldalán levő nagyító eszközön keresztül látható.

Koncepcióóra a Greubel Forsey-től
Lényegében a koncepció 10 évnyi kutatás és fejlesztés eredménye, hogy megtalálják a szerkezetet, amely kevesebb energiát használ és kisebb helyet foglal, miközben 180 napnyi energiát képes tárolni. Valójában az energiakérdés megoldására irányuló kutatásban a Greubel Forsey egy koncepcióórát hozott létre, ami LIGA technológiával lett elkészítve, ami a felhasznált energiát 1/1,800 arányban csökkenti egy normál szerkezethez képest. És mivel a nano kaliber ilyen apró alkotóelemekből áll, a felhasznált terült 96 százalékkal csökken a hagyományos változatokhoz képest.

Koncepcióóra a Greubel Forsey-től
Elsőre a Greubel Forsey svájci koncepcióóráját látva sok órarajongó vakarni fogja a fejét. Az óra szinte csupasznak tűnik, nincs rajta szinte semmi, csak az apró óra- és perc alszámlap 12 óránál, valamint 9 óránál látható egy kis részlet a szerkezetből. Ugyanakkor van logika ebben az elrendezésben. Megmutatja, hogy milyen sok hely van a számlapon, és belül a szerkezet mellett, hogy a jövőben további alkatrészeket helyezzenek el – talán olyanokat is, amikre sosem gondoltunk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «