fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Konnektor az autópályán

0

Egy angol elképzelés szerint a jövőben az autópályák tölthetik fel menetközben az elektromos autókat, így azok hatótávja lényegesen megnövekedhet. Az Highways England bejelentése szerint ez a vezeték nélküli töltőrendszer hamarosan éles körülmények között is bemutatkozhat. 

 

Az aszfaltba ágyazott elektromos töltési rendszer a Stanford Egyetem találmánya és azt kísérleti rendszerrel elektromos buszok töltésére már használják Dél-Koreában. Nagy Britannia közlekedési minisztere, Andrew Jones szerint ezen fejlesztés pedig jelentős segítség lehet abban, hogy országa a technológiai fejlesztés élvonalában maradjon. 

„Az alacsony szennyezőanyag kibocsátású járművek menet közbeni feltöltése izgalmas lehetőségeket kínál” – nyilatkozta Jones. „Mi pedig vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy üzleti és környezeti szempontokból hogyan is lehetne ezt kiaknázni.”

Elektromos út

 

A Highways England tesztelni fogja a vezeték nélküli töltés hatékonyságát és biztonságosságát, amennyiben pedig működik, az az útdíjon keresztül további plusz bevételt jelenthet az államnak. A nagyjából 18 hónapig tartó vizsgálatokra egy tesztszakaszt építenek majd. Siker esetén pedig jelentős mértékben megnövekedhet az elektromos autók hatótávolsága. A Highways England maximálisan elkötelezett a környezetkímélő elektromos autók iránt, így jelenleg egy másik projekten is dolgoznak, amelynek keretében 20 mérföldenként (32 kilométer) plug-in gyorstöltőket alakítanának ki az elektromos autók számára.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «