Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Könnyű, mint a levegő

0

A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. A Bulgarinak sikerült elérnie, hogy megalkossa a világ legvékonyabb és legkönnyebb karbon óráját, amiben tourbillon van.

Octo Finissimo TB Carbon

2018-ban a Bulgari dobogó tetejére került. A római ékszer- és órakészítők kiérdemelték az elismerést, miután bemutatták az extra lapos, önfelhúzó órát a világ legkeskenyebb tourbillonjával.

Octo Finissimo TB Carbon

Ebben az évben a Finissimo a superleggero (szuperkönnyű) kifejezésre rímel, és még könnyebb, mint volt. A márka a CTP-t (carbon thin-ply) azaz vékony rétegű karbont használt titán helyett a 42 mm-es tokhoz. Az Octo Finissimo TB Carbon így mindössze 48 grammot nyom. A high-tech anyag emellett igazán eredeti megjelenést ad az órának a csíkos mintázattal. A zafír kristály használata a hátlapon viszont azt jelenti, hogy egy hajszálnyival vastagabb, mint a titán modell, a 3,95 mm helyett 5,38 mm lett.

Octo Finissimo TB Carbon
A szerkezetet tekintve egy BVL 288 kaliber került bele, és egy flying tourbillon működik a belsejében. A számlap hiánya láthatóvá teszi a szerkezetet mindkét oldalról. A szerkezet, a 2014-ben bemutatott Finssimo kaliberből kiindulva szintén kiemelkedik a fehéraranyból és alumíniumból készült rotornak köszönhetően. Ezeknek az anyagoknak a kombinációja és a golyóscsapágy rendszer egy megbízhatóan működő szerkezetet ad, amelynek ennek következtében hatékonyan újratölthető. Összességében annak ellenére, hogy mindössze 1,95 mm magas, a szerkezet 52 órás üzemidőt biztosít.
Az 50 darabból álló széria szénszálas szíjjal készült, ára 130 ezer svájci frank.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «