Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Koreában piacra dobták a Kia Niro elektromosautóját

0

Idén májusban tette közzé a Kia a teljesen elektromos Niro gyártási modelljének alap specifikációit. Kicsit lecsíptek a Niro beígért akkumulátorból, de már elérhető Koreában, és hamarosan Európában és Észak-Amerikában is forgalomba kerül.

KIA Niro EV

A KIA által CUV-nek (crossover utility vehicle) besorolt, Niro EV-t egy 64 kWh lítium-polimer akkumulátor hajtja, amit 80 százalékra lehet feltölteni 54 perc alatt egy 100 kW-os töltővel.
Míg korábban a gyártó azt állította, hogy teljes feltöltéssel 450 km távra is jó lesz, a számok 385 km-re estek vissza. A költséghatékony vásárlók egy kisebb, 39,2 kWh akkumulátorra is befizethetnek, amivel 246 km-t tud megtenni, és ami egy kicsit több mint a korábbi 240 km.
Mindkét esetben az akkumulátor egy 150 kW-os motort hajt, ami 395 Nm forgatónyomatékot ad le, és az autót 0-ról 100 km/órára 7,8 másodperc alatt gyorsítja fel.

KIA Niro EV
Számos vezetési asszisztens funkció áll rendelkezésre, többek között a Forward Collision-Avoidance Assist, a Smart Cruise Control intelligens megállás és indulás funkcióval, valamint a Lane Following Assist – ez utóbbi 2-es fokozatban önvezető módban működik, 0 és 130 km/óra között gyorsul, a fékezés és a járművet körülvevő autók viselkedésének függvényében a biztonságos távolság alakul fenntartása érdekében, a kormányzás a külső érzékelők használatával.
A Dél-Koreában július 19-én kezdődött meg a Niro EV forgalmazása, de az árról nincs hivatalos információ. Európában az év végétől, míg Észak-Amerikában 2019 első negyedévétől lesz majd kapható.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «