fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Környezettudatosság a levegőben

0

A United Airlines a hónap elejétől kezdve bioüzemanyaggal tölti fel bizonyos menetrendszerű járatait. A környezettudatosság immáron a levegőben is megjelent.

A következő néhány évben folyamatosan tesztelik majd az új üzemanyag életképességét. Azonban már az is elég nagy szó, hogy egy amerikai légitársaság nagyobb léptékben kezdett el bioüzemanyagot tankolni a gépeibe.

Környezettudatosság a levegőben

Az első „biorepcsi” március 11-én repült Los Angelesből San Franciscóba. Mindez történt azután, hogy a United megállapodott az AltaAir Paramount nevű finomító vállalattal arról, hogy a következő három év során közel 57 millió liternyi bioüzemanyagot szállítanak le nekik.
Az AltaAir különböző nyersanyagokat – beleértve a mezőgazdasági hulladékot is – alakít át üzemanyaggá. A United 30/70 arányban használja majd a bio- és a hagyományos kerozint.

Környezettudatosság a levegőben

A legszebb az egészben pedig az, hogy a bioüzemanyag ára egyébként versenyképes tud lenni a hagyományos kerozin árával – miközben 50%-al csökkenti a széndioxid kibocsátást.
Szerencsére egyre több és több légitársaság kezdett el kísérletezni hasonló környezettudatos megoldásokkal. A United mellett például a Virgin Atlanctic, az Air Canada, illetve a KLM is tesztelte már bioüzemanyagot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «