Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Koronaékszerek háborúja

0

Habár minden fórumon igyekeztek tagadni, a Portugália – Wales összecsapás mégis a Real Madrid két koronaékszerének (Ronaldo és Bale) presztízspárharcát is jelentette.

Ha a portugálok néhány hónappal ezelőtt csaptak volna össze a walesi válogatottal, valószínűleg csak az érdekelteket hozta volna lázba a mérkőzés. Most azonban az egész kontinens erre a meccsre figyelt, hiszen mégiscsak egy EB döntőbe jutás volt a tét!

Az, hogy C. Ronaldoék eljutottak idáig, önmagában nem túl nagy meglepetés – inkább csak a mutatott játékuk és a sorozatos döntetlenek tükrében tűnhet mégis meglepőnek. A legjobb meccsüket éppen ellenünk bírták játszani, ám az a párharc is döntetlennel ért véget. Összességében kijelenthető, hogy szürke és halovány produkcióval vergődtek el az elődöntőig – immáron ötödik alkalommal.

bale és ronaldo

A királyi gárda koronaékszerei néztek farkasszemet

Ellenben Wales kimondottan szimpatikusan és egyben eredményesen futballozott története első kontinensviadalán. Ezt támasztja alá az a tény is, miszerint a franciák mögött ők szerezték idáig a legtöbb gólt. A negyeddöntőben a belgák ellen igazi örömfutballal ajándékozták meg a lelkes szurkolóikat.

Akárhogyan is, szerda este mindez – vagyis a múlt – már nem számított. Csakis a pillanatnyi forma és az aktuális teljesítmény. A kamerák és a nézők milliónak kereszttüzébe Ronaldo és Bale kerültek. A nagy kérdés az volt, hogy a Real Madrid két klasszisa közül ki örülhet a végén és kinek kell majd lehajtott fejjel gratulálnia a másiknak?

Az első félidőben mindkét csapat csupán helyzetecskékig jutott, komolyabb sansz egyik fél előtt sem adódott. A második játékrészben azonban 3 perc alatt eldőlt a továbbjutás sorsa. Természetesen Ronaldo jóvoltából, aki az 50. percben egy szögletet követően emelkedett NBA játékosokat megszégyenítő magasságba, majd bólintott a kapuba. A walesi védők talán még mindig az eget kémlelték, hogy Ronaldo vajon visszapottyant-e már, amikor a portugál középre lőtt labdájába Nani tette bele a lábát gólt érő módon. Ő maga biztosan nem volt lesen, ám a labdát átlépő Renato Sanches igen, éppen ezért a találat vitatható.

ronaldo fejes

CR hihetetlen magasságokba emelkedett

A folytatásban a túloldalt Gareth Bale egyszemélyes hadseregként próbálkozott, tulajdonképpen minden helyzetből tüzelt, akár 30 méterről is. A kaput többször el is találta, ám középre tartó lövéseit könnyedén hárította Rui Patricio, szertefoszlatva ezzel a walesi álmokat. Így aztán a portugálok várhatják a francia-német csúcspárbaj győztesét. Akár a házigazdák, akár az aktuális világbajnokok kerülnek a fináléba, felköthetik Ronaldoék azt a bizonyos fehérneműt…

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «