Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kozmikus kupé

0

A földöntúli közlekedésről való ábrándozás a futurista és dizájn tanácsadó Daniel Simon egyik kedvenc területe, nem véletlen, hogy járgányai olyan filmekben tűntek fel, mint a Star Wars: Az utolsó jedi; Feledés és Tron:Örökség.

Galaxion

Simon, aki jelenleg Santa Barbaraban, Kaliforniában tevékenykedik, kifejlesztette kifejezetten Cosmic Motors címűkönyvéhez fejlesztette ki a Galaxiont, amely úgy néz ki, mintha távoli bolygók előkelőségeinek autóvágyait testesíti meg.

Galaxion
„Az áramvonalas kupé annak a másik világnak elérhetetlen előkelőségeit elképzelve rajzoltam ameg” – mondja. „A tény, hogy egy mikro fúziós reaktor hajtja, a karosszéria pedig biomérnöki munkával kagylókból készült, a science-fiction világába repíti a járművet.” Azért persze lesz rajta gumi,és az ajtók a földi autókhoz hasonlóan ollószerűen felnyíló ajtókkal.

Galaxion
A kétajtós titán gép, mely 5,7 méter hosszú és 2,1 méter széles, Simon filozófiájának leképeződése a forma nyelvére. „Számít a stílus. Egy idő után rájössz, hogy a legjobban optimalizált forma vagy a legokosabb csomagolás mellett is van helye ízlésnek és stílusnak – ha akarod, nevezhetjük a cukormáznak egy jól kidolgozott tortán” – mondja Simon, aki a Pforzeim College of Designban tanult Németországban.

Galaxion

„A harmonikus vonalakat, felületeket részesítem előnyben, némi atletikus feszültséggel, okos csomópontokkal és egy ehhez passzoló attitűddel és karakterrel. Nem vagyok a rövid-életű vizuális kalandok híve. Az időtállóság egy érdem.”

Galaxion
Nem mindig fókuszál ennyire a csillogásra, ugyanakkor az ügyféllistáján olyan nevek szerepelnek, mint a Lotus Motorcycles, Bugatti és a Singer Vehicle Design. „Ez egy felháborító koncepció, de felháborító, fontos kreatív gyakorlat” – teszi hozzá. „Úgy gondolok erre a gépre, mint egy szabad lelkű szobor, amely eléggé elmossa a valóságot ahhoz, hogy összezavarja az érzékelést – ami megmagyarázhatja, hogy miért volt annyi valódi érdeklődés az autó iránt.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «