fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kristályüveg és origami a Lexus LS utasterében

0

A legfinomabb japán kézműves hagyományok elevenednek meg a Lexus új generációs zászlóshajójának utasterében. Az LS szedán ajtaját különleges varrású szövet és nemes kristályüveg borítja.

Lexus LS 500h

A Lexus nem csupán saját zászlóshajójaként, hanem a japán kézműves értékeket és hagyományokat őrző és ápoló modellként tekint a mindenkori LS szedánra. A csúcsmodell már előző generációjában is különleges, soha nem látott bőr- és fabetétekkel ejtette ámulatba a világot, az aktuális széria pedig valóban egyedülálló, a szigetország kultúrájában gyökeredző stíluselemekkel debütált.

Lexus LS 500h
Az origami, azaz a papírhajtogatás művészete több mint háromszáz éves múltra tekint vissza; ezeket a jellegzetes, síklapokból felépülő térbeli alakzatokat modellezi a Lexus ajtókárpitozása. A panelek mintázatát először papírból hajtogatták meg origami-mesterek, megragadva a Lexus „L” motívumát, majd ennek alapján tervezték meg és készítették el a szövetkárpitot.

 

A felület térbeli formáival nemcsak tapintásra kínál különleges élményt, de az autó mozgásával, a nap járásával és a beeső fény szögének változásával folyamatosan más és más arcát mutatja, és megint más a hatás, ha éjjel, az utastér hangulatvilágításának a szintén hagyományos japán lámpásokat idéző fénye vetül rá.

Lexus LS 500h
Stílusában ugyanúgy illeszkedik ehhez az origami-panelhez, mint a Lexus hűtőmaszkjának geometrikus rácsszerkezetéhez a belső kilincset körülölelő felület. A Kiriko üvegművesek évszázados tudását felhasználva megalkotott bonyolult mintázat a fény és az árnyék ritmusos váltakozásával teremt különleges hatást.

Lexus LS 500h

A Lexus által megbízott Takumi kézműves mesterek hosszas kísérletezgetéssel jutottak el ahhoz a mintázathoz, amely minden irányból tökéletes összhatást mutat az LS utasterében.


Az így megtervezett, összetett, háromdimenziós felületet digitálisan beszkennelték, majd a legmodernebb üveggyártási technológiák segítségével reprodukálták, hogy aztán a kézműves mesterek az üveget kézzel csiszolva, tradicionális eljárásokkal edzve tegyék azt esztétikai és biztonsági szempontból egyaránt tökéletessé.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «