fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Lamborghini Diamante – 2023 szuper sportkocsija

0

A Lamborghini Diamante Concept megálmodói azt próbálták elképzelni, hogy milyen is lesz egy szuper sportkocsi 2023-ban.

A Lamborghini 60. születésnapjára készült autó formatervét a Conventry Egyetemről Thomas Granjard készítette el, a Diamante dizájnját pedig a gyémánt inspirálta, a tisztaságot, a luxust és az értékességet szimbolizálva.

Lamborghini Diamante Koncepció

A dizájnban a Lamborghini eddigi formanyelve, az alacsony orrkiképzés, az ebből kiálló nagy első légterelők, az előretolt szélvédő és a bonyolult farkiképzés a hatalmas diffúzorral is megtalálható.

Lamborghini Diamante Koncepció

Az első kerékjárati ívekbe rejtett visszapillantó kamerák, és a hatalmas mozgatható szárnyak azonban már túlmutatnak a szokványosan agresszív Lamborghini dizájnon is.

Lamborghini Diamante Koncepció, utastere

Az autó belsejében is folytatódik a modern stílus. Például innovatív irányító panellel rendelkezünk, ahonnan még a szárnyak dőlésszögét is állíthatjuk, vagy említhetnénk még a kormánykerék közepébe integrált LCD kijelzőt is. Ami a hajtásláncot illeti a Diamante Concept mozgatásáról négy elektromos motor gondoskodik 800 lóerős összteljesítménnyel.

Lamborghini Diamante KoncepcióAz akkumulátorokat pedig nem csak kívülről lehet tölteni, de menet közben azokat két turbina is tölti, amit nem csak, hogy dízel, vagy bio-üzemanyaggal, de akár sűrített földgázzal is üzemeltethetünk. Az elektromos motorok teljesítményét még egy 165 lóerős KERS rendszer is kiegészíti, így bizonyos helyzetekben 965 lóerő áll a pilóta rendelkezésére.

Lamborghini Diamante Koncepció

Thomas két külön modellt álmodott meg a formatervet illetően, így a „hagyományos” üvegtetős kupé modell mellett készült egy alacsony szélvédő vonalú kabrió változat is.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «