Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Lamborghini LM002 emlékére

0

Az olasz márka első off-road modellje rövid életű jelenség volt, ám hamarosan megérkezik az utódja.

Lamborghini LM002

December elején a Lamborghini híres Sant’Agata Bolognese központja lesz a helyszíne az Urus, azaz a turbófeltöltésű V8-as bemutatójának, amivel a legendás olasz sportkocsi gyártó be akar lépni a modern SUV-piacra. De nem ez lesz a Lamborghini első kikacsintása az off-road autók világába.
Ez a megtiszteltetés a legendás LM002-nek jutott, amely kétségtelenül minden, az elmúlt néhány SUV-őrült évtizedben megjelent terepjáró titán – a Porsche Cayenne Turbo S, a Mercedes-AMG G65, és a Bentley Bentayga – nagypapája volt.

Lamborghini LM002
Fénykorában, az 1980-as években az LM002-t egyaránt megvásárolták hatalmasságok (mint például Saddam Hussein fia, Uday), és színészek (miután Sylvester Stallone is beszerzett magának egyet, Rambo Lamboként emlegették az autót), akik kétségtelenül értékelték a jármű Transformer megjelenését és a Lamborghini Countach V12-es motort.

Lamborghini LM002
A brutális LM002 egy 1970-es évekbeli amerikai projektből nőtte ki magát, aminek Cheetah, azaz Gepárd volt a neve – egy olyan jármű, amit a hadsereg igényeit szem előtt tartva terveztek, például a Mercedes Gelandewagenhez hasonlóan. A vállalkozás kudarcba fulladt, de az olaszok kitartottak az elhatározásuk mellett, és bosszúból néhány évvel később megszületett a SUV modellek dühöngő bikája.

Lamborghini LM002

Az akkoriban felháborítóan magas, 120,000 dolláros árral az LM002-ból néhány száz darab készült, amiket 1986 és 1993 között építettek. Azonban a Lamborghini problémás tulajdonosi ügyei idején – jelenleg a Volkswagen Csoport ernyője alatt működik –, és a Hummer popkulturális sikere mellett az LM002 eltűnt a képből.

Lamborghini LM002
De a legújabb SUV-val úgy tűnik a Lamborghini most újra visszatér. Az Urus nem követi az LM002 drabális, idejétmúlt megjelenését. A Lamborghini annyira hisz az Urusban, hogy a cég megduplázta a gyárának nagyságát, csak azért, hogy el tudják helyezi az új modellnek köszönhetően megnövekedett kereslet kielégítésére a legyártott autókat.
Jó hír lehet ez azoknak, akiknek a kezükben van egy LM002 kulcsa, aminek egy-egy darabja jelenleg 400,000 dollár körüli összegért tud gazdát cserélni. Ne lepődjön meg senki, ha ez a szám hamarosan az egekbe fog szökni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «