fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Lapraszerelt zöldház

0

Egyre népszerűbbek azok a lakóházak, amelyek lapracsomagolt elemekből egyszerűen összeszerelhetőek, és a legújabb, São Pauloban, Brazíliában felbukkant példány az egyik legérdekesebb darab közöttük.

A SysHaus mindössze 28 nap alatt elkészült

Az az azonos nevű start up első SysHaus-át kevesebb mint egy hónap leforgása alatt felépített, és a fenntarthatóság figyelembevételével tervezték egészen az ízléses, alacsony fenntartási költségekkel járó kertekig.

A SysHaus mindössze 28 nap alatt elkészült
A helyi építész stúdióval, a Studio Arthur Casas-szal együttműködő csapat olyan épület megtervezését tűzte ki célul, amely magába olvasztja a természetes környezetét és a minimumon tartja az ökológiai lábnyomát. Mindez magával az építési folyamattal kezdődik, amely 28 napot vesz igénybe, és mindent megtettek annak érdekében, hogy csökkentsék a felesleges anyagok és maradékanyagok mennyiségét, és azzal végződik, hogy a felhasznált anyagok 100 százaléka újrahasznosítható.

 

Eközben a 200 négyzetméteres otthonhoz tartozik egy esővíz-gyűjtő rendszer, az energiát napelemekből nyeri, és egy intelligens megfigyelőrendszerrel lehet nyomon követni mindezt. Emellett egy biokomposztáló berendezés a szerves hulladékból gázt állít elő a konyhában való főzéshez és a mesterséges kandalló felmelegítéséhez.

A SysHaus mindössze 28 nap alatt elkészült
A biokomposztálóban keletkező anyagokat emellett a gyorsan növő és alacsony vízigényű bambusszal és fűvel beültetett kertben is lehet használni trágyaként. Kontrasztként olívafák is vannak a kertben, amelyeket rengeteg türelmet igényelnek híresen lassú növekedési idejükkel. Extraként akár zöldtetős opció is elérhető, ami javítja az otthon energiahatékonyságát és az akusztikát.

A SysHaus mindössze 28 nap alatt elkészült
Az otthon hatalmas padlótól a mennyezetig érő elcsúsztatható ajtókkal nyílik a kert felé, ami egy célzott lépés a külső és a belső tér összekötésére. Ez a téma tovább folytatódik bent egy nyitott konyhával, étkezővel és nappalival, amiket a Studio Arthur Casas által tervezett, összeillő bútorokkal töltöttek fel.

A SysHaus mindössze 28 nap alatt elkészült
Ez mindössze az első modell a SysHaus-tól, de az alapterület, elrendezés és fenntartható elemek tekintetében egyértelmű fejlődés a többi elemes házhoz képest, és egyértelműen bájos, ugyanakkor egyszerű megoldás. Az ár az elrendezés függvényében változik, míg az elérhetőség a helyszíntől függ majd.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «