Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Lassan sült citromos fokhagymás csirke

0

A gazdagon krémes citromos szósz teszi fel a koronát erre a lassan sült csirkehúsra.

Hozzávalók

8 db csont és bőr nélküli csirkecomb
1 nagy citrom leve és reszelt héja (kb. 1/4 csésze lé és 1 teáskanál héj)
3 teáskanál finoman apróra vágott fokhagyma
¾ teáskanál só
¼ teáskanál bors
½ csésze csirkehúsleves alaplé
3 evőkanál kukoricakeményítő
½ csésze tejszín
Frissen vágott petrezselyem, ízlés szerint

Elkészítés

1. Olajozd be egy slow cooker (lassú főzőedény) belsejét. Helyezd a csirkecombokat az edénybe, szórd meg reszelt citromhéjjal, fokhagymával, ¼ teáskanál sóval és a borssal. öntsd rá a csirkehúsleves alaplevet.

Lassan sült citromos fokhagymás csirke
2. Fedd le és alacsony hőmérsékleten főzd 4-5 órán át.
3. Vedd ki a csirkét a slow cookerből, helyezd egy tányérra, és fedd le, hogy meleg maradjon. Egy kis tálban alaposan keverd össze a ½ teáskanál sót, a kukoricakeményítőt, citromlevet és tejszínt. Keverd folyékonnyá a főzőedényben. Fedd le, és magas hőmérsékleten 15-10 percig főzd, amíg összesűrűsödik. Tálald a csirkét a szósszal. Ízlés szerint szórd meg petrezselyemmel.

Lassan sült citromos fokhagymás csirke

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «