Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Lazareth Wazuma V8F – egy quad Ferrari motorral

0

A brutális quad láttán minden benzingőz rajongónak csak egy szó juthat az eszébe: AKAROM!!!

A Lazareth Wazuma V8F Matt Edition a Wazuma R1 alapjain nyugszik, amelynél W geometriát használtak a tervezők a kerekek elrendezésénél. De amíg a Wazuma R1-ben a Yamaha R1 erőforrása dolgozott, addig a Wazuma V8F-ben egy 3 literes V8-as Ferrari motor dübörög, míg a 6 sebességes szekvenciális váltó a BMW M3-ból érkezett.

Wazuma V8F

Attól függetlenül azonban, hogy az első lámpákat pedig a Nissan 350Z-től kölcsönözték a tervezők a Lazareth Wazuma V8F egy igazán csodálatos és egyedülálló gépezett.

Wazuma V8F

A Ferrari V8-as erőforrása nagyjából 250 lóerőt tud a quadban, ugyanis az olaszok erőforrását úgy módosították, hogy arra két Xamaha R1-es befecskendezőt helyeztek fel.

Wazuma V8F

A sebességváltót is átalakították a mérnökök, a szekvenciális váltót ugyanis nem a kormányról vezérelhetjük, hanem a lábunkkal kezelhetjük. A motor lebutítására biztonsági okokból is szükség volt, hiszen a mindössze 1433 font tömegű (644 kilogrammos) Lazareth Wazuma V8F végsebessége a 250 lóerős motorral is eléri a 200 mérföld/órát (320 km/h).

Wazuma V8F

A 18 collos Momo kerekeken guruló rakéta megállásáról négy hatalmas Brembo fék gondoskodik, míg a jármú úton tartása négy vízszintes lengéscsillapító, valamint a hatalmas, elől 285/30ZR18, hátul pedig 315/30ZR18-as abroncsok feladata.

A Lazareth Wazuma V8F Matt Edition nem egy szokványos quad, így annak az ára sem pontosan meghatározható, ha valaki azonban mégis egy V8-as quad beszerzésén gondolkodik, akkor úgy számítson, hogy a Wazuma V8F alapkivitele nagyjából 250 000 dollárral fogja csökkenteni a bankszámláját.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «