Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Legális álcázás: Rolls-Royce SUV

0

Akárcsak a Titanic és jéghegy elkerülhetetlen találkozásakor, a várva vart Rolls-Royce SUV megérkezése is mintha lassított felvételben történt volna, hiszen először három évvel ezelőtt említették – Cullinan kódnéven – a The Financial Times cikkében.

Rolls-Royce Cullinan

Természetesen, egy olyan hétköznapi rövidítés, minthogy SUV nem létezik a Rolls-Royce lexikonjában, és a vállalat „magasított oldalú járműnek” nevezte el a gépet, amelynek a magassága csak egy a számtalan kiemelkedő tulajdonsága közül.

Rolls-Royce Cullinan
Amikor először lát valaki egy brontoszaurusz csontvázát a természettudományi múzeumban, az első gondolata a hitetlenség, hogy egy ilyen hatalmas teremtmény valaha is létezhetett. Hasonló érzés volt elképzelni, hogy a Rolls-Royce gyártani fog a Phantomnál nagyobb, magas oldalú járművet, ami a valaha volt leghatalmasabb Rolls-Royce lesz, ami válaszként szolgál egy kérdésre, amit egy másik korban senki sem tett volna fel. Ma azonban úgy tűnik mindenki egy nagyteljesítményű SUV-ot akar – minél nagyobb és fényűzőbb, annál jobb -, és Goodwoodban meghallották ezt a kérést, és örömmel teljesítették is.

Rolls-Royce Cullinan
Mint a fent említett jéghegy – vagy legalábbis a csúcsa -, úgy a Rolls-Royce „SUV”-jának neve is végig szem előtt volt, hiszen a projekt fejlesztése során használt kódnév a hivatalos elnevezés is. A Cullinan a valaha bányászott legnagyobb nyersgyémántra utal, a 3,106 karátos szörnyet Dél-Afrikában találták 1905-ben. Sir Thomas Cullinan volt a bánya tulajdonosa, és a róla elnevezett kő olyan félelmetes volt – nagyobb volt, mint két egymásra rakott cigarettadoboz -, hogy kilenc kisebb, tökéletes követ vágtak belőle, és a két legnagyobb ezek közül az angol királyi koronába és jogarba került.

Rolls-Royce Cullinan
A Rolls-Royce Cullinan az autógyártó új alumínium űr-vázán alapszik, amit a márka a „Luxus Építészetnek” hív. A gyakorlatban ez egy erősebb, könnyebb alvázat jelent, amelynek kialakítása és gyártása könnyen adaptálható a különböző modellekhez. Az új Phantom az első Rolls-Royce, amely ezen az elven épült, és az összes jövőbeli modell is ezt a technológiát fogja követni.

Rolls-Royce Cullinan
Kétségtelen, a jövőbeli vásárlók nagyrésze nem a vadonban fogja bevetni a magasított oldalú Cullinant, de a gyártó garantálja, hogy a jármű tökéletesen fog alkalmazkodni a terephez is. A legnagyobb veszélyt azonban előreláthatólag a gyalogosok fogják jelenteni a Rodeo Drive-on.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «