Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A legendás Pikes Peak a TAG Heuer-rel ünnepelte 100. évfordulóját

0

A TAG Heuer a Race to the Clouds néven is ismert esemény hivatalos időmérőjeként ünnepelte a Pike Peaks 100.évfordulóját ebben az évben. A hegyi verseny Amerika második legrégebbi autóversenye, ami június utolsó vasárnapján kerül megrendezésre a Colorado Springs felé magasodó Pike Peaks hegyen.

Pikes Peak 100

A verseny többek között a világ rally világának legjobb sofőrjei miatt vált legendássá. Csak néhány név ízelítőül: Michele Mouton, Bobby Unser, vagy a 2013-ban időrekordot döntő Sébastien Loeb.

Pikes Peak 100
2016-ban majdnem száz résztvevő rajtolt egy, több tucat kategóriában indulva, kezdve a kocsiktól, a motorokon át, egészen a quadokig. Az úgynevezett ”Unlimited” kategória mindig a leglátványosabb az 1000 lóerős szuperkocsikkal.

Pikes Peak 100
Az 1916-ben alapított verseny tulajdonságai lélegzetelállítóak: a pálya 20 kilométer hosszú, 156 kanyart tartalmaz, a legalacsonyabb és legmagasabb pontja között 1440 méter a szintkülönbség. Mind a sofőr, mind a kocsi számára igen nehéz a pálya teljesítése, hiszen a magasság emelkedésével lassulnak a vezetők reflexei, és a járművek közel 30%ot veszítenek a teljesítményükből.

Pikes Peak 100
Ezt tetézi az a tény, hogy tulajdonképpen limitált mennyiségű biztonsági előírásoknak kell megfelelni, amibe belegondolni is hajmeresztő ilyen magasságok hallatán. A TAG Heuer filozófiája, #Neroppanjmeganyomásalatt/#DontCrackUnderPressure, teljesen helytálló.

Pikes Peak 100
Érdemes itt megjegyezni, hogy a TAG Heurer nem csak a Pike Peaks hivatalos időmérője, a lista elég hosszú: Red Bull Racing F1 Team, Carrera Panamericana, Monaco Grand Prix, Indy 500, Goodwood Festival of Speed és még sorolhatnánk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «