Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Legendás RS típusnév, a mai napig egyszerre jelképezi a túrázást és sportmotorozást

0

Az új R 1200 RS révén a BMW Motorrad folytatja ezt a nagy múltú hagyományt, hiszen egy olyan kéthengeres boxermotorral hajtott sporttúra-motorkerékpárt mutat be, amely az eredeti BMW RS sokoldalúságon alapuló koncepcióját tökéletesen viszi tovább a jövőbe.

BMW R 1200 RSAz 1976-ban bemutatott R 100 RS volt a világ első olyan sorozatgyártású motorkerékpárja, amely szélcsatornában kifejlesztett, vázra erősített teljes burkolatot kapott. Túrázáshoz és sportmotorozáshoz is tökéletes sokoldalú járműként megteremtette a sporttúra kategóriát, amelyet azóta is így ismerünk. Legyen szó sportos országúti motorozásról, a dinamikus menetteljesítmények élményének utassal való megosztásáról vagy hosszabb vakációról, az új R 1200 RS teljesen új és valóban izgalmas szintre emeli a „sporttúrázást”.

BMW R 1200 RSAz új R 1200 RS kéthengeres boxermotorja ugyanaz a DOHC erőforrás, amely az R 1200 GS, az R 1200 GS Adventure, az R 1200 RT és az új R 1200 R típusokat is hajtja. 125 lóerő teljesítményt ad le 7750-es percenkénti fordulatszámon és legnagyobb, 125 newtonméter nyomatékát 6500-as percenkénti fordulatszámon fejti ki. A GS, a GS Adventure és az RT erőforrásához képest valamivel nagyobb nyomatékot szolgáltat az alacsony fordulatszám-tartományban. A két leömlőcsonkból érkező kipufogógázok egy közös csövön távoznak a dinamikus megjelenésű, meredek szögben álló kipufogódobon keresztül. Az áttervezett légszűrőház, az új formájú szívócsövek és a középre helyezett hűtőradiátor egyaránt hozzájárulnak a – szemből nézve – karcsú, sportos és dinamikus körvonalakhoz.

BMW R 1200 RSAz új R 1200 RS szériafelszerelésként kínálja a „Rain” és a „Road” menetprogramot, hogy optimálisan alkalmazkodjon a motoros egyéni igényeihez. Az alapfelszereltség része továbbá a blokkolásgátló (ABS) mellett a kipörgésgátló (Automatic Stability Control – ASC) a gyorsítás közbeni nagyobb menetbiztonság érdekében. Az opcionális Pro menetprogramok megrendelése esetén pedig az új R 1200 RS műszaki arzenálja kibővítéseként Dinamikus vonóerő-szabályzást is kap dőlésérzékeléssel és két további menetprogrammal – „Dynamic” és „User” (egyéni).BMW R 1200 RS

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «