“A legpontosabb mechanikus óra”

0

“Ez a legpontosabb mechanikus óra, ami létezik a Földön” – állítja Guy Semon a TAG Heuer vezérigazgatója, aki az LVMH R&D Intézetét vezeti. Semon és csapata az eddigiektől merőben különböző oszcillátort dolgozott ki – ami az órák időmérő része -, új designnal és anyagokkal, melyek a Zenith összesen 10 példányban készült órájában mutatkoznak be.

Zenith Defy Lab

A fejlesztés jelzi a szakítást a hagyományos keréktárcsáktól és billegőktől, amiket a Christian Huyugens által a 17. században kidolgozott mechanikus óra szerkezet óta használtak.

Zenith Defy Lab
A Zenith Defy Labben található oszcillátor monokristályos szilikonból készült, ugyanabból az anyagból, amit számos új óraalkatrész előállításához is használnak, és sokat dicsérnek a teljesítményéért, ami a hőmérsékletet, mágnesességet és a zsírozást illeti. Ebből az anyagból egy nagyon vékony és rettentően bonyolult mintát vágtak ki, ami szinte teljes egészében átfogja a számlapot. A „monolitikus” komponens rugalmasságának eredménye, hogy a teljesítmény egy új szintjét képes elérni.

Zenith Defy Lab

„A monolitikus szilikon megközelítésünknek köszönhetően a normál oszcillátor 31 alkotóelemét mindössze eggyel helyettesíteni tudtuk” – magyarázza Semon. „A teljesítmény is elképesztő. Sokkal kevesebb energiát használ, és sokkal nagyobb frekvenciát biztosít, mint egy hagyományos El Primero. Ez várható, hiszen nincs érintkezés és súrlódás. “

Több pillérből áll a szerkezetet, így a normál órákkal ellentétben, amelyek akár 300 fokban is hajlanak, ez a modell csak plusz/mínusz 6 fokban. Ráadásul 15 Hz-el dobog, ami háromszor gyorsabb, mint egy hagyományos mechanizmusban. A Defy Lab a vizsgálatok során 0,3 másodperces precizitással működöt – figyelemre méltó fejlődés a hagyományos -4 /+ 6 másodperces kronométer átlaghoz képest.

Zenith Defy Lab
A nagyméretű és félig tükröződő megjelenésével az új szerkezet a feje tetejére állítja a hagyományos óra küllemet, ezért a Zenith az első sorozathoz egy habszerű, ultrakönnyű és agresszíven modern alumínium vázzal vette körül. Semon szerint az ötlet más anyagokkal is megvalósítható, ami lehetővé teszi a jövőben a kisebb méretet.

Zenith Defy Lab

”Ez egyelőre az első design, amivel bizonyítjuk a monolitikus elv létjogosultságát” – mondja. „Több, teljesen különböző tervet és anyagot is tudunk használni, és még több modell fog érkezni az elkövetkező években.”

Zenith Defy Lab
Az LVMH kijelentette, az oszcillátor kezdeti koncepcióját az órákon kívül a teljes csoportra ki akarják terjeszteni, és ipari méretekben használni. A kérdés csak az, hogy a teljesítmény képes-e legyőzni az óragyártók híresen konzervatív szemléletmódját és a tradicionális megjelenés iránti rajongását. Az Omega és a De Bethune is kísérletezett radikális, mágneses oszcillátorokkal, de ezeket a technológiákat sosem adaptálták széles körben.
Ha az LVMH és a Zenith képesek lesznek az oszcillátort elég apróvá és vizuálisan lenyűgözővé tenni, akkor talán képes lesz arra csábítani más márkákat, hogy sutba vágják a büszkeségüket.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «