Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Légy te is űrturista!

0

Érdekel az űrutazás? Szívesen megnéznéd a Földet és a napfelkeltét egy egészen más szemszögből? Ha minden igaz, ezt hamarosan meg is teheted – némi készpénzért cserébe.

Hogy miről is van szó konkrétan? Léggömbbel történő űrutazásról. A World View nevű vállalkozás októberben teljesítette sikeresen az első komolyabb tesztrepülést.

Légy te is űrturista!

Állításuk szerint nagyon jól haladnak a projekttel és 2017-re el is érhetik a kitűzött célt: fizető utasokat szállíthatnak a bolygónkon kívülre. 

Repülés közben egy héliummal töltött léggömb húzza magával a direkt erre a célra kifejlesztett, lekicsinyített, pilóta nélküli űrkapszulát a nagyjából 30.000 méteres magasságba. Ebben a magasságban az utasok már megcsodálhatják a Föld görbületét és megtekinthetik a napot, amint a fekete, csillagokkal teli égbolton felkel.

Ezután a léggömböt elengedik és egy speciális – a cég által ParaWing néven emlegetett – ejtőernyőszerűség segíti a zökkenőmentes visszatérést a Földre.

A cég vezérigazgatója, Jane Poynter és Mark Kelly, egykori NASA parancsnok szerint sikerült minden technikai kihívást maradéktalanul megoldaniuk. A komplett rendszert még egyszer letesztelik a jövő hónapban. A végeleges, turistáknak fejlesztett űrkapszulában még Wi-Fi, bár és toalett is lesz, hogy biztosítsák az utasok kényelmét, akik nagyjából két óra hosszáig fognak emelkedni, majd 1-2 óra hosszáig lebegni az űrben.

Légy te is űrturista!

Ha megtetszett az ötlet és szeretnél te is űrturista lenni, nagyjából 20.000.000 forintot kell elkülöníted erre az akcióra.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «