Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Leleplezett Bond-effektek

0

A James Bond filmek mindig tartogatnak néhány lenyűgöző speciális effektet, amelyet látva eltátják szájukat a mozirajongók. Nézd meg most a saját szemeddel, hogyan is forgatták le ezeket!

Daniel Craig immáron négyszer bújhatott a hírhedt brit 007-es ügynök bőrébe és alakíthatta nagy sikerrel a szerepet. Az alábbi képeken az ő filmjeiből kiragadott képek láthatóak. Elsőként a hétemeletes épület, amely összeomlik mögötte. Nos, ez nem csupán effekt. A valóságban három hónapig építették, majd filmezték és vágták a jelenetet.

James Bond filmtrükkök

A következő jelenet az MI6 robbanását jeleníti meg. De hogy mivel is dolgoztak valójában? Csupán egy kis modellépülettel, amelyet később varázsoltak csak oda a háttér elé.

James Bond filmtrükkök

Az Aston Martin DB5 a filmek ikonikus autója, amelyet megannyi Bond filmben láthattunk. Most viszont itt áll lángokban? Vajon tényleg hagyták leégni a stúdióban? Természetesen nem! Ebből is csupán egy kicsinyített változatot filmeztek le.

James Bond filmtrükkök

James Bond filmtrükkök

A legutóbbi filmben a gonosz barlangja is megsemmisül, köszönhetően Bond erőfeszítéseinek. Igazából azonban nem rombolták széjjel azt a szép kupolát. Valószínűleg itt is miniatűrt használtak, vagy csupán a digitális pixeleket.

James Bond filmtrükkök

A helikopteres jelenet viszont teljesen valódi, leszámítva azt, hogy egy lezárt repülőtéren forgatták a jelenetet.

James Bond filmtrükkök

Az viszont már nem volt valós, amiképpen a helikopter egy épületbe csapódik. Elég drága mulatság lett volna, nem igaz? Csupán másolatokat használtak és a robbanás is csupán effekt.

James Bond filmtrükkök

A Skyfall látványos vonatüldözős jelenetében is csupán vizuális hatások keltik azt az érzetet, hogy a hatalmas karom belemar a vonatba, közvetlenül Bond lábai alatt.

James Bond filmtrükkök

James Bond filmtrükkök

A következő képeken is jól látható, hogy hogyan csaltak az alkotók. Sokszor csupán csak az épületek alapjai valósak.

 

A többi csupán vetített látvány. Sőt, még a cuki kis patkány is csupán vizuális effekt!

James Bond filmtrükkök

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «