Lenyűgöző tervek a Tour Montparnasse felújítására

0

A Studio Gang a nagyközönség számára is megmutatta azokat a terveit, amivel második helyezést ért el a Párizs belső kerületein belül található egyetlen felhőkarcoló, a Tour Montparnasse felújítására kiírt pályázaton.

Tour Montparnasse

A tervek szerint az épület tetején egy üveg kilátó helyezkedne el

A látványtervek szerint a stúdió egy csiszolt homlokzatú csillogó kilátóvá alakítaná a tornyot. Ugyan a Nouvelle AOM tervét választották a verseny győztesének, az újonnan felfedett vázlatok felfedik a Studio Gang alternatív javaslatának részleteit.

Tour Montparnasse

A kilátóban lesz egy tágas kert, valamint rendezvényhelyszín kulturális programoknak

Mint a két döntős egyike, akik 2016-ban egy többkörös nemzetközi verseny után jutottak a fináléba, a Studio Gang célja az volt, hogy egy „erős, dinamikus, merész új identitást teremtsenek a Tour Montparnasse-nak, ami minden modern kihívásnak megfelel, ami a látogatói hozzáférést, kényelmet és energiateljesítményt illeti”.

Tour Montparnasse

A tervek egy élénk közösségi teret hoznak létre

A megformázott torony-javaslat egy lekerekített alaprajz, amely biztosítja az épület rugalmasságát a jövőbeli új és változatos használathoz. “Európa egyik legzsúfoltabb városaként az egyik legnagyobb kihívás Párizsban az, hogy a város határain belül lehessen új munka- és lakóhelyeket találni” – magyarázzák az építészek.

Tour Montparnasse

Párizs egyik legnagyobb kihívása, hogy a város határain belül lehessen új munka- és lakóhelyeket találni

Az épület a technológiai hatékonyságot és a felhasználói kényelmet, valamint élményt akarja egyesíteni. A hatalmas ablakok több mint 1000 ’kilátótornyot’ hoznak létre, ámulatba ejtő kilátást biztosítva a bent tartózkodóknak.

Tour Montparnasse

A design tökéletesen integrálja a legmagasabb szintű teljesítményt

Az önmaguktól árnyékoló ablakok szintén hozzájárulnak az épület fenntartható kialakításához. A tervek több fenntartható rendszert szintetizálnak, így a jelenlegi energiafogyasztás 89%-kal csökkenthető, ezzel pedig a környezettudatosság egy kivételesen magas szintjét lehet elérni.

Tour Montparnasse

Rugalmas közösségi munkaállomásokat integráltak a tervbe

Belül az új homlokzat kialakítása révén kiugró ablakfülkék jönnek létre, amelyek nagyvonalú, rugalmas munkaterületet termelnek és természetes nappali fényt töltenek be.

Tour Montparnasse

Az erkélyablakok több mint 1000 “kilátótornyot” hoznak létre, amelyek nagyszerű kilátást nyújtanak a bent tartózkodóknak

A tornyot egy üveg kilátó koronázza meg, amit egy acél szerkezet támasztja meg. A nyilvánosság számára is látogatható pavilon 360 fokos kilátást biztosít a városra, ráadásul egy kertet is rejt magában.

Tour Montparnasse

Az ablakok önárnyékoló technológiája és a természetes napfény növelik az épület hatékonyságát

A rendezvényhelyszín kulturális programok befogadására is alkalmas. Mind a hét középdöntős terv, köztük a MAD Architects-é is megtekinthető a Pavilion de L’Arsenalban, Párizsban

Tour Montparnasse

„Az épület egyedi kivitelezése egy ragyogó tájékozódási pont Párizs horizontján” – magyarázzák az építészek

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «