Leszállították az első Ferrari Sergiót

0

December közepén az első Ferrari Sergio megérkezett az Egyesült Arab Emirátusokba, ahol azt átadták a tulajdonosának, az SBH Royal Auto Gallerynek, amely tulajdonképpen nem más, mint az Abu Dhabi szultáni család magángyűjteménye.

A Ferrari Sergio pedig igazi unikum, hiszen a Pininfarina által tervezett autóból összesen csak hat darab fog épülni. Az egyedülálló ritkásságot Cambianói cég és a Ferrari 60 éves együttműködésének megünneplésére tervezték.

Ferrari Sergio

A Sergio név így szinte magától értetődő volt, hiszen Sergio Pininfarina nagyon sokat tett a neves dizájn cég és a Ferrari együttműködéséért, és aki olyan legendás Ferrari modellek alkotásában vett részt, mint például a Ferrari 250 GTO, vagy 250 California.

Ferrari Sergio

A szerencsés és dúsgazdag Ferrari Sergio tulajdonosoknak azért a teljesítmény miatt sem kell aggódniuk, az autójuk ugyanis nem csak exkluzív lesz, de a versenypályán sem vallana szégyent köszönhetően a Ferrari 4497 köbcentiméteres, V8-as szívómotorjának, ami 605 lóerőre képes. A 458 Spider műszaki alapjaira épülő Sergio a 605 lóerős motorjával, amely a kategóriájában három évben is elnyerte az év motorja díjat mindössze 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás sebességre.

Ferrari Sergio utastere

A Maranellóiak mind a hat Sergiót teljes egészében a tulajdonosok igényére szabják, ez a figyelmesség pedig nem merül ki egy dedikált bőrülésben, hanem a Ferrari egy privát teszt keretében hangolja össze a Sergio szinte már versenytechnikáját a tulajdonos ízlésével. Ezzel a Ferrari ahhoz a gyakorlathoz nyúlt vissza, amikor az 1950-es és az 1960-as években még valóban minden tekintetben aprólékosan az ügyfeleire szabta az autóit. Ezek után pedig talán már érthető, hogy miért is kerül a Ferrari Sergio 2,5 millió euróba.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «