Lewis Hamilton és az MV Agusta

0

Az MV Agusta már korábban is dolgozott együtt Lewis Hamiltonnal, ezúttal egy motort készítenek közösen. Az MV tavaly egy limitált Dragster LH44 motort leplezett le, idén pedig egy F4-es modellt fognak bemutatni.

Lewis Hamilton és az MV Agusta

A Meccanica Verghera (MV) Augusta számára az F4-es egy nagyon fontos modell, hiszen a több, mint 2 évtizedes kihagyás után a márka újjászületését jelenti ez a motor. Az 1970-es évek után 1997-ben találkozhattunk újra a márkával, amikor az eredeti 750 cm3-es F4-es motort bemutatták.

Lewis Hamilton és az MV Agusta
2001-ben az F4 modell már 1000 cm3-re nőtte ki magát, de a minőségben nem történt változás. Az MV Augusta ezzel a típussal a WSBK (world superbike) versenyzéshez tért vissza. A 2017-es F4 szériának 3 tagját is bemutatták, az alapmodellt, az F4 RR illetve a limitált F4 RC modellt.

 

Utóbbiból csupán 250 darab készült, Brembo GP fékrendszer és számos magas színvonalon gyártott alkatrész található meg benne. A négy cilinderes motor 212 lóerős.

Lewis Hamilton és az MV Agusta
Az F4 RC modellt nehéz lenne továbbfejleszteni, hiszen már ebben a formában is egy tökéletes motor. A Lewis Hamiltonnal közösen fejlesztett motor ezért az F4 LH44 nevet kapta, és csak 44 darabot gyártanak csak belőle.

Lewis Hamilton és az MV Agusta
Az LH44 piros színével hasonlít a Brutale Dragster RR modellre. Hamilton neve, aláírása és a nevéhez köthető 44-es szám több helyen is megtalálható a karosszérián. Speciális kipufogórendszert és gumiabroncsot is kapott az új F4-es motor.

Lewis Hamilton és az MV Agusta
Az F4 LH44 ára egyenlőre nem ismert, ugyan a brit médiában felröppent a hír, miszerint körülbelül 60,000 eurós áron lesz majd elérhető. Ahogyan az a hasonló kategóriájú luxustermékeknél lenni szokott, ha meg kell kérdeznünk az árát, valószínűleg nem nekünk találták ki.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «