Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Libabőr – Porsche új 911 Speedster koncepció

0

Az 500 LE roadster, amely a Carrera 4 Cabriolet és a 911 GT3 modellek látens combója, ami hamarosan gyártásba is kerülhet.

Porsche új 911 Speedster

Már a Speedster név említésétől is garantáltan libabőrös lesz bármelyik Porsche rajongó. Mindig is ez volt a legtisztább, legfókusztáltabb nyitott tetejű változata a 356 és 911 modelleknek, amit a vágott szélvédő és könnyű, csupasz belső különböztet meg. A legelső Porsche sportautót (a 356 No. 1 roadster) 1948. június 8-án mutatták be, a 70. évforduló alkalmából pedig a márka egy vadiúj 911 Speedster koncepcióval rukkolt elő.
Míg a Porsche koncepcióként hivatkozik az autóra, a gyártási verzió a várakozások szerint jövő évben fog megjelenni. Már látták tesztelni a prototípusokat Németországban.

Porsche új 911 Speedster
Hogy garantálják a gyűjtői státuszt, az új verzió lesz az eddigi legizgalmasabb változat. A legutóbbi Carrera 4 Cabriolet kupé karosszériáját, és a pályafókuszú 500 lóerős 911 GT3 alvázát és hajtóművét kapta.
A Carrera 4 Cabriolet karosszériáját alaposan átalakították, ezek közé a változtatások közé tartoznak az új, könnyű szénszálas kompozit sárvédők és a motorháztető, valamint az aerodinamikus “kettős buborék” hátsó fedél, szintén szénszálból. A Speedster hagyományok szerint az új szélvédő sokkal alacsonyabb, meredeken döntött, és lefelé néző oldalablakokkal van kiegészítve.

Porsche új 911 Speedster
A koncepció egyes elemei a Porsche korai verseny korszaka előtt tisztelegnek, mint például az ezüstmetál és fehér festés, a motorháztető közepében lévő üzemanyagtöltő nyílás és a klasszikus lövedék alakú visszapillantó tükrök. Az autó 21 hüvelykes fémötvözetei a 911-es korai éveire emlékeztetnek, az ikonikus Fuchs dizájnnal, bár itt van központi zár.

Porsche új 911 Speedster
Belül szűk, szénszálas kagylóülések vannak, melyek vintage stílusú világosbarna Aniline bőr borít. De nem szabad ugyanezt a luxust várni a navigációtól, a hangrendszertől vagy a légkondíciónálótól – ezeket mind kidobták, hogy súlyt takarítsanak meg. Ugyanez igaz az összecsukható tetőre; a helyén egy egyszerű, könnyű anyagú tonneau van, amely retro stílusú, krómozott Tenax kötőelemekkel van felszerelve.
Vitathatatlanul az egyik legmenőbb eleme a koncepciónak a részletgazdag fényszóró. Az üvegbe “X” jelölések vannak marva, amelyek a korai Porsche versenyautók fényeit idézik.

Porsche új 911 Speedster
A koncepció teljesítmény specifikációi is lenyűgözőek, köszönhetően a legutóbbi GT3 4 literes motorjának, mely 500 lóerőt hoz össze és amihez hatsebességes kézi sebváltó kapcsolódik.

Porsche új 911 Speedster
A Porsche azt mondja, hogy a Speedster gyártási változatáról a következő hónapokban fog döntés születni. A gyűjtők valószínűleg hamarosan sorakozni fognak a foglalókkal erre a jövőbeli klasszikusra.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «