Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Liftek jövője a jövő liftejei

0

A dizájn és technológia világában a szakértőket jelenleg az a kérdés foglalkoztatja leginkább, hogy miként fognak az emberek a jövőben eljutni A pontból B-be. Sokat beszélnek önvezető autókról és hyperloopokról, de kevés szó esik a függőleges infrastruktúráról.

skypod plp architecture from designboom on Vimeo.

Izgalmas módon a londoni PLP cég azt mutatja be, miként fogunk navigálni a környezetünkben minden szinten. Azt a kérdést járják körbe, hogy a felhőkarcolókat meghatározó technológiákat miként lehet fejleszteni, hogy lépést tartsanak a változásokkal és hatékonyabbak legyenek.

Liftek

A PLP Architecture házon belüli agytrösztje egy új módot talált ki arra, hogyan lehet feljutni a felhőkarcolókba, és Skypodnak (Égbolt) nevezték el.
A PLP által tervezett Skypod egy állványon ül, így az építész vagy a felhasználó által meghatározott bármelyik irányba tud haladni. Röviden úgy lehet jellemezni, mint egy lift és hullámvasút hibridje.

Liftek

A külső infrastruktúra lehetővé teszi, hogy csavarodni vagy fordulni tudjon az épület felszíne körül egy olyan utazási élményt biztosítva, ami jó pár szinttel a mai liftek fölött van.

Liftek

Ami még izgalmasabb, hogy ez a technológia már most elérhető. A Skypod egy innovatív meghajtó rendszerrel működik, ami a Maglev technológián alapszik – mágnesek rendszere, amely egyszerre húz és taszít. Ezzel a többirányú és könnyen adaptálható új navigálási rendszerrel a felfelé történő közlekedés sokkal jobb móka lesz.

Liftek
A PLP reméli, hogy az új lift rendszer felszabadítja a felhőkarcoló tervezést, amit a 150 éves karrierjük során keveset változott klasszikus liftek merevsége korlátoz. A cég azt mondja, hogy „ha a mai felhőkarcolók masszívnak, különállónak hatnak, és néha a környezetükből teljesen kilógnak, akkor a Skypod jó néhány újfajta épületet fog lehetővé tenni, amelyek a magasságuk ellenére holisztikusan illeszkednek az őket körülvevő városba.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «