Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Litkey Farkassal tréningezett Kiss Norbi – Csütörtökön startol a 48. Kékszalag

0

Különleges edzéssel készül Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk az augusztus 27-28.-i hungaroringi Kamion EB futamaira. Norbi vízre szállt és Litkey Farkas, tizenegyszeres Kékszalag győztes és soling világbajnok segítségével belekóstolt a vitorlázás rejtelmeibe.

48. Kékszalag

Idén immár 48. alkalommal rajtol el július 14-én, csütörtökön a nagy múltra visszatekintő Kékszalag Nagydíj a balatonfüredi kikötőből. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye a Balaton legjelentősebb ünnepe, amelyen minden évben több száz hajó indul el, hogy teljesítse a légvonalban mintegy 160 kilométeres versenytávot.

48. Kékszalag

A legnívósabb csapatokat felvonultató mezőnyben természetesen Litkey Farkas is ott lesz, aki már tizenegyszer lett abszolút győztes. Farkas rendhagyó edzéssel készül az idei Kékszalagra, ugyanis a szél mellett a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbi segít neki a hajrában.

48. Kékszalag

“Kamionversenyzőként egy teljesen új élménnyel lettem most gazdagabb, nagyon köszönöm a nagyszerű lehetőséget Litkey Farkasnak és csapatának. A vitorlázás egy rendkívül nehéz technikai sport, sok mindenre oda kell figyelni a hajóra, az időjárásra, a csapatra, ahhoz, hogy sikeres legyen az ember a vízen.

48. Kékszalag

Ez egy igazi összjáték, amihez óriási koncentráció szükséges, akárcsak a kamionversenyzéshez. Különösen jó élmény volt, hogy kormányozhattam is. Ahogy irányítottam, a szél segítségével a hajó egyik fele teljesen kiemelkedett a vízből, egy lábon állt a vitorlás, ami lenyűgöző látvány. Persze a kormányzás itt teljesen máshogy működik, mint az autósportoknál, mert minden a széltől függ.

48. Kékszalag

Ez többször meg is zavart, mert teljesen más reakciót vártam a hajótól, de ahhoz képest, hogy először vitorláztam, egész jól ment és borulás sem volt. Mindent összevetve szerintem egy különleges “edzésnek” is felfogható a mai kaland mindkettőnk számára. Remélem, hamarosan lesz alkalom arra, hogy én ültessem be őt a kamion volánja mögé. Ezúton is nagyon sok sikert kívánok Litkey Farkaséknak a csütörtöki 48. Kékszalagon!– mondja Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk, aki a mostani tapasztalatait talán még a Kamion EB augusztus 27-28-ai magyar futamán is tudja majd hasznosítani.

48. Kékszalag

“Nagyjából két hónapot készülünk a Kékszalagra, már májusban megkezdjük a munkát, amikor a Balaton vize már elég meleg ahhoz, hogy ne tartson minket vissza, ha esetleg beesünk a vízbe. A vitorlát ugyanis a szél könnyen képes kibillenteni az egyensúlyából. Munka után minden kedden és csütörtökön edzettünk, hétvégén pedig teljes napokat.

48. Kékszalag

Szerencsére idén jó szeleink voltak, sokat készültünk, reméljük, hogy sikerül jól teljesítenünk a népes mezőnyben és akár még a 12. győzelem is elérhető lehet. Minden adott: van egy rendkívül gyors hajónk, aminek kiválóan elsajátítottuk a kezelését, szeretnénk még gyorsulni, a taktika, mint minden évben, idén is döntő tényező lesz.

48. Kékszalag

Kiss Norbi és Litkey Farkas

Az elmúlt 30 év nagyhajós vitorlázása nagyon sok tapasztalattal gazdagított minket, és a Balatont is remekül ismerjük. Egyedül az időjárás zavarhat be, de bízunk a jó széljárásban” – mesél bizakodóan Litkey Farkas. „Örülök, hogy Kiss Norbi, aki egy teljesen más sportágat képvisel profi szinten, most belecsöppent egy kicsit a vitorlázás világába. Régóta nagyon érdekelt, hogy egy más terepen kiválóan teljesítő sportember, hogy állja meg a helyét egy ilyen szituációban. Úgy gondolom, remekül viszonyult a hajóhoz, a profikhoz méltóan szerényen, de bátran felvállalta az irányítást, amikor a kezébe adtam a kormányt.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «