Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

LMX 161 – a világ első elektromos freeride biciklije

0

Csupán 40 kg-os össztömegével az LMX 161 leginkább egy mountainbike-hoz hasonlítható, míg valójában egy 85 cm3-es elektromos motor hajtja. A tulajdonos választhatja ki igényei szerint a motor és az akkumulátor típusát, illetve a vezérlés fajtáját is.

Elektromos hegyikerékpár

A motort Adam Mercier és Lucas Suteau tervezte a franciaországi Lyonban, jelenlegi céljuk a jármű utcai forgalomban való engedélyeztetése.

Elektromos hegyikerékpár

Az LMX 161-ben ötvözték a gyártók a strapabíróbb mountainbike és pehelykönnyű alkatrészek felhasználását. Így nemcsak a könnyű súly, de stabil menettulajdonságok is jellemzik a motort.

Elektromos hegyikerékpár

A 3000W-os elektromos motor – mely körülbelül egy 85 cm3-es hengerűrtartalmú benzinmotor erejének felel meg – kimenő csúcsteljesítménye 8000W. Az akkumulátor óránként legfeljebb 1.75 kW teljesítmény leadására képes.

 

A motorkerékpár súlya mindössze 42kg, forgatónyomatéka a hátsó keréken 300 Nm – ennek köszönhetően akár 45°-os meredekségű lejtőn is képes gond nélkül felmenni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «