fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Louis Vuitton Művészeti Múzeum nyílik Párizsban

0

Idén október 27-én nyitja meg kapuit a Louis Vuitton Art Museum. Az épület komplexum ötlete 2001-ben fogalmazódott meg, de a projekt csak 2006-ban indult, és ahogy az lenni szokott némi vargabetűt le is kellett írni teljes megvalósításáig.

A múzeum ötleteBernard Arnaud LMVH (LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA) elnökének a fejéből pattant ki még 2001-ben, aki ezt az elképzelését még melegében megosztotta Frank Owen Gehry amerikai építésszel. Gehry az egyik legelismertebb kortárs építész manapság számos munkája közül talán a legismertebb a bilbaói Guggenheim Múzeum.

Louis Vuitton Művészeti Múzeum, felülnézetből

Louis Vuitton Művészeti Múzeum, felülnézetből

Louis Vuitton Art Museumnak több célú kulturális küldetése is lesz, egyfelől bemutatja a 20.és 21. századi Louis Vuitton gyűjteményt, illetve teret ad más művészeti alkotások, kiállítások megrendezésére is. A megvalósítása és az elképzelések megfinanszírozására létrehoztak egy alapítványt. A terveket többször is megtámadták, mivel az épület a Párizs 16-kerületében lévő Bois de Boulogne parkba álmodták, ami francia főváros  második legnagyobb nagy közparkja a maga 845 hektáros nagyságával. Nem csoda, ha féltették a zöld területet. Néhány peres év után végül minden problémára megoldást találtak és addig parkolópályán lévő munkálatok folytatódhattak.

Gehry kitett magért, a 126 ezer négyzetméteres épületegyüttes igazán impozáns képet mutat, ami leginkább egy hajó dagadó vitorlázatát szimbolizálja. A hipermodern épületet csak nem 3600 egyedi üvegtábla borítja, amit egy különleges 3D programmal terveztek, illetve le is modelleztek

A Louis Vuitton Művészeti Múzeum tervezett 100 millió dolláros költsége a hírek szerint 136 millió-nál áll majd meg.

 

 

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «