fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Luxus csigaház

0

A balinéz építészeti cég, az Ibuku lélegzetelállító portfóliójában bambuszból készült hotelek is szerepelnek, amik mellé most készült egy új tóparti luxuslak az Ubudnál található folyó mentén.

River Bend

A River Bend névre keresztelt hotel az Ibuku hajlított bambuszból készített belsőépítészeti elemeivel készült el, a külseje pedig úgy néz ki, mintha egy pár aranyszínű csiga pihenne a dzsungel közepén kanyargó folyó partján.

River Bend
A trópusok burjánzik a bambusztól, az Ibuku pedig ki is használja a növény lenyűgöző strukturális tulajdonságait, hiszen házakat, hoteleket, iskolákat és SPA-kat építenek belőle. Legszembetűnőbb példája ennek a Balin található Green Village-ben felépített építészeti bravúr, a Sharma Springs hatemeletes üdülő az Ayung folyó partján.

River Bend
Az Ibuku elsősorban a Dendrocalamus asper fajtájú bambuszt használja, amit 3-5 éves korában óvatosan gyűjtögetnek össze a völgyekben és hegyi farmokon. Ekkor a bambusz még nem elég öreg ahhoz, hogy törjön, de elég fejlett ahhoz, hogy ne menjen össze, miután kivágták. A bambuszt bóroldattal kezelik, mielőtt építkezésbe fognak vele, hogy a benne található glükózt megmentsék, illetve távol tartsák a rovarokat.

River Bend
A River Bend tervezésekor az építészek egy inkább fészekre, mint házra hasonlító építményt akartak létrehozni. A rácsos szerkezeti rendszer valóban fészekszerű belső teret hoz létre, a tartógerendák pedig egymásba fonódnak.

River Bend
Az Ayung folyó kanyarulatában fekvő két hálószobás ház teljesen zárt és légkondicionált. A nappalit és konyhát hatalmas ablakok veszik körbe, amelyek körben 220 fokos kilátást biztosítanak az őserdőre. Az ablakok magasságát és elhelyezését direkt úgy helyezték el, hogy tökéletes kilátást nyújtsanak belülről.

River Bend
A Rived Bend vendégházban négyen alhatnak a fényes, kupolaszerű réztető alatt, ami a tervező szerint úgy néz ki, mint két aranyszínű csiga a folyó partján. A házat 645 dollár/éjszaka áron bérelhetik ki az érdeklődők a rendes idényben január 6-a és április között.

River Bend

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «