Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“Luxus lufi”

0

Az Airlander 10 léghajó turista verziójába egy Infinity Lounge-ot terveztek, aminek falai mind üvegből lesznek 

Airlander 10

Tavaly októberben az angol Hybrid Air Vehicles (HAV) bejelentette, hogy egy turistáknak szánt luxus verziót tervez az egyébként ipari Airlander 10 léghajójából. A Farnborough International Airshow-n a cég nemrég le is leplezte a légi jármű kabinjának tervezett belsejét.

Airlander 10
Az angol Design Q tervezte az utaskabint, ami 46 méter hosszú lesz, ezzel pedig a keskenytörzsű repülő járművek közül a legnagyobb méretekkel büszkélkedhet majd. Ha elkészül, 19 utas és a személyzet számára lesz benne elegendő hely, akár háromnapos kirándulások során is.

Airlander 10
Számos jellegzetessége közé tartozik a privát hálószoba, az Infinity Lounge padlótól a plafonig érő ablakokkal, amelyek szinte 360 fokos kilátást biztosítanak, továbbá egy Altitude Bar is helyet kapott itt, ahol az utasok egyaránt ehetnek és ihatnak egy jót.

Airlander 10
Jelenleg a világ legnagyobb légi járműveként számon tartott Airlander 10-et négy 325 lóerős dízel motorral, és a hagyományos, rögzített szárnyú repülőgéphez hasonlóan aerodinamikus emelés révén száll fel, és hélium tartja a levegőben.

Airlander 10

Emellett akár 10 ezer kilogramm rakomány szállítására is képes, és nincs szüksége kifutópályára – ez lehetővé teszi a turistaverzió számára, hogy akár más légi járművel megközelíthetetlen, egzotikus helyeken is leszálljon.

 

A HAV-nak volt egy komoly visszaesése tavaly novemberben, amikor a parkoló léghajó elszabadult a kikötőtornyáról. A fedélzeti biztonsági rendszer azonnal kinyitotta a hajótestet, hogy leeressze a léghajót, így megakadályozva, hogy elsodródjon. Azóta tisztázódott, hogy a baleset a léghajó és a kikötőtorony közötti helytelenül rögzített zár miatt következett be.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «