A MAAlab futurisztikus rádiótornya Isztambulban

0

Az isztambuli építészstúdió, az MAA (Melike Altınışık Architects) nemrég közölt új képeket az építés alatt álló TV és rádiótoronyról, melynek terveivel már számos díjat is nyertek. A torony segíthet kiváltani számos környékbeli elavult adótornyot. A torony Isztambul rendkívüli gyorsasággal zajló növekedését és fejlődését szimbolizálja.

Isztambuli torony

A Melike Altınışık Architects olyan tornyot tervezett, amely minden oldalról más arcát mutatja. A telekommunikációs technológián és rádióantennákon kívül a toronyban helyet kap majd egy kétszintes étterem is, melyből 360 fokos panoráma tárul majd a látogatók elé, illetve kávézó, kiállító- és rendezvénytér és panorámaliftek is elhelyezésre kerülnek majd. A panorámaliftek a torony két oldalán lesznek majd kialakítva, 180 méteres magasságig közlekednek majd.

Isztambuli torony

A torony komoly tesztelési folyamatokon esett át, többek között tesztelni kellett a széllel szembeni ellenállóképességét is a toronynak. Azt vizsgálták, hogy elég stabilnak bizonyul-e a monumentális építmény, ellenáll-e a szélnek, illetve a torony hatalmas súlyát elbírja-e a talapzat.

Isztambuli torony

A torony teljes magassága 369 méter, története több évvel ezelőtt kezdődött. Az építésziroda részt vett egy versenyen, ahol másik építészekkel közösen alkották meg a projekt koncepcióját. A közös munka eredménye ez az egyedi rádiótorony, ami nem csak építészetileg jelentős alkotás, hanem az építés során használt technológia és a felhasznált anyagok is világszínvonalúak.

Isztambuli torony

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «