Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Macaron plusz

0

Tegnapi macaronos anyagunk igazi esti nasi lett, csaknem ezren majszolták el a Renczés Gáborral készített interjúnkat. Kézben tartva tehát a francia desszert iránti nem lanyhuló érdeklődést MiFérfiak küldjük a mai adag boldogsághormont T.Nagy Tamás segedelmével.

A sajtkereskedő T. Nagy Tamást (aki a Francia Gasztronómiai Rend Lovagja, a Francia Sajttesztelők Lovagrendjének Főlovagja) egy ideje új szenvedély is fűti: a cukrászat. A desszertek, amelyeket újragondolva vezetne be ismét a köztudatba. A csokoládé, amiről azt mondja: egy szép üzenet. Alapanyagokkal, technológiákkal kísérletezik kőbányai műhelyében, amelynek időálló anyagai (a fa, a tégla, az üveg) mind arra inspirálják a szellemet: szabaduljon ki a palackból. Itt tartott egy évvel ezelőtt Macaron mesterkurzust kezdőknek és haladóknak Christophe Domange két Michelin-csillagos cukrász séf meghívásával, aki a Valrhona csokoládé tíz fejlesztő cukrászának egyike.

Málna Macaron

Hozzávalók:

300 g mandulaliszt
300 g porcukor
110 g tojásfehérje
110 g tojásfehérje
30 g kristálycukor
300 g kristálycukor
100 g víz
sz.sz. piros ételfesték

A Macaron tészta elkészítése:

Szitáljuk vagy daráljuk össze a finom mandulalisztet és a porcukrot.
Melegítsük 118°C-ig a 300g porcukorból és 100g vízből készült szirupot, majd
öntsük a 30g cukorral felvert tojásfehérjéhez.
Addig verjük amíg szinte teljesen ki nem hűl ekkor adjuk az első keverékünkhöz az
ételfestékkel és a maradék tojásfehérjével.
A megfelelő technikával dolgozzuk a tésztát amíg az ideállis állagú nem lesz. (Ez
egy kényes része a folyamatnak, fokozottan figyeljünk!)
Szobahőmérsékleten, hagyjuk kérgesedni a tésztát kb. negyed órát, majd
légkeveréses sütőben süssük, 160°C-on 10-11 percig.

Málna ganache

300 g mandulaliszt
300 g porcukor
110 g tojásfehérje
110 g tojásfehérje
30 g kristálycukor
300 g kristálycukor
100 g víz
sz.sz. piros ételfesték
600 g málnapüré (Boiron)
585 g Ivoire fehércsokoládé 33%
30 g kakaóvaj

Melegítsük fel a málnapürét és fokozatosan öntsük az olvasztott fehércsokoládéra
és készítsünk egy emulziót.
Tegyük félre néhány órára vagy egy éjszakára majd kristályosodni, majd enyhén
verjük fel olyan állagúra, hogy habzsákkal betölthessük a macaronokba.

Christophe Domange receptjét T. Nagy Tamás engedélyével tesszük közkinccsé.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «