fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Állítólag működik a távkapcs…

0

..legalábbis egy felmérés szerint. Ugyanis a korábban véltnél kevésbé veszélyes a párkapcsolatra, ha a pár tagjai külön lakásban élnek – derült ki egy német közvélemény-kutatásból.

A távolság nem feltétlenül csökkenti a szerelmet – állítja a wiesbadeni Népességkutató Intézet, amely három éven át figyelt meg párokat. Az intézet kutatásában összesen 12 400-an vettek részt, a kapcsolatok több mint fele tartósnak bizonyult. A párok 15 százaléka szakított, egyharmaduk költözött közös lakásba.

A kutatók szerint Németországban egyre több pár – a párok már több mint tíz százaléka – él külön lakásban. A vizsgálat bilokálisnak nevezi azt a párkapcsolatot, amelyben a partnerek szexuális értelemben is párt alkotnak és mások által is ismert és elismert a kapcsolatuk, mégsem élnek egy háztartásban.

A fiatalabb párok – 25-27 évesek – esetében a külön lakás trendje háromszor gyakoribb, mint a 35-37 évesek körében.

A kétlakiság oka gyakran az, hogy a párok tagjai a saját munkahelyükhöz közeli otthonban akarnak élni, mások azonban gyakran azért döntenek a külön háztartás mellett, mert több személyes térre vágynak.

(MTI)
Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «