fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

2018-tól a Pirelli visszatér a ralivilágbajnokságba

0

Egy éves kihagyás után a Pirelli jövőre visszatér a rally világbajnokságba. Az olasz cég a versenysorozat kezdetétől, 1973-tól vesz részt a bajnokságon, ahol 181 győzelmet aratott és 25 világbajnoki címet szerzett az évek során.


A Pirelli új abroncsokat homologizált a rally autók legújabb generációjához és a WRC2 kategória beszállítója. Aszfalton és murván is növelve az abroncsok teljesítményét és élettartamát. Emellett a Pirelli a jövő évtől a junior rally világbajnokságnak is kizárólagos beszállítója. Ezt a versenysorozatot az 1989. január 1-je után született pilótáknak rendezik, akik R2 osztályú Ford Fiestával versenyeznek. A nyertes egy vadonatúj Fiesta R5 gépkocsit nyer abronccsal, üzemanyaggal és ingyenes rally csomaggal a 2019-es WRC2 szezonra.

PIRELLI-RALLY
A Pirellinél régi hagyomány a junior versenyzők pályafutásának támogatása a rally világbajnokságon a Pirelli Star pilóta program és a WRC akadémia keretében. Ezekkel a programokkal olyan versenyzőket segített gyártói csapatokkal a sport élére emelkedni, mint Craig Breen, Elfyn Evans, Hayden Paddon és Ott Tanak. A jelenlegi világbajnok, Sebastien Ogier is Pirelli abroncson nyerte junior címét 2008-ban

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «