Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Oxigén abroncs

0

A futurisztikus fotoszintetizáló abroncs, az „Oxygene” testesíti meg a Goodyear elképzeléseit a jövő városának tiszta közlekedési megoldásairól.

Az abroncs a Creative Award zsűrijének minden egyes tagját lenyűgözte, és a „Best Green Idea” (Legjobb Zöld Ötlet) kategóriában megszerezte az első díjat. „A sokak által áhított Creative Award vállalatunk innovációs erejének legmagasabb szintű elismerése, annak, ahogyan a holnap mobilitási megoldásaira törekszünk” – foglalta össze Jürgen Titz, a Goodyear Ausztriát, Németországot és Svájcot tömörítő DACH régiójának elnöke.

Mivel oldalfalában valódi moha nő, az „Oxygene” abroncsban beindul a fotoszintézis mechanizmusa, így megvalósul a gyártó elképzelése a jövő városáról, melynek lakosai tisztább levegőben élhetnek. Hogy mi lehet egy ilyen abroncs előnye? Saburo Miyabe, a Goodyear Germany főmérnöke szerint: „Ha egy Párizshoz hasonló nagyvárosban kb. 2,5 millió autó mohával betelepített abroncsokon futna, az a várost 3000 tonna oxigénnel gazdagítaná, és 4000 tonnával kevesebb szén-dioxid lenne a levegőben.”

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «