Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Piaci átrendeződés

0

NissanA Nissan Motor Co., Ltd. és a Mitsubishi Motors Corporation bejelentette egy, a két japán autógyártó nagyszabású stratégiai szövetségére vonatkozó keretmegállapodás aláírását. Az MMC részvények esését követően a Nissan 34%-os tőkerészesedést szerez az MMC-ben 237 milliárd jen értékben. A most induló stratégiai szövetség kiterjeszti a Nissan és az MMC között öt éve fennálló partnerkapcsolatot.
Az MMC és a Nissan azt várja a Mitsubishi Heavy Industries és a Mitsubishi Corporation vállalattól, valamint a The Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ banktól, hogy jelentős kollektív tulajdonhányadot tartsanak fenn a Mitsubishi Motorsban, és támogassák a stratégiai szövetséget.

Nissan

A tranzakció egy végleges Alliance megállapodás aláírásának (mely 2016 májusának végére várható), a Mitsubishi Group jelenlegi részvényeseivel kötött részvényesi megállapodás aláírásának, valamint hatósági jóváhagyások feltételéhez kötött. Az ügylet várhatóan az év végig lezárul.
A Nissan azon döntése, hogy stratégiai részesedést szerez az MMC-ben, a vállalat Alliance modelljének legújabb térhódítását jelöli. A modell a Nissan Renault-val való 17 éves keresztrészesedési megállapodásán alapul. A Nissan emellett más autóipari csoportokban is szerzett részesedést vagy lépett velük partnerségre (például a Daimler és az AvtoVaz).
Az ügylet érvénybe lépését követően az MMC a Nissan szavazati jogainak arányában Nissan jelölteket fog javasolni az igazgatótanácsba, beleértve egy Nissan jelöltet is az igazgatótanács elnöki tisztjére.

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «