Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Samuel L. Jackson csúnyán nekiment az új sikerfilmnek

0

A hazai filmszakmából is ismerjük a jelenséget, amikor jeles művészek azon dohognak, miért játszanak külföldi színészek magyar produkciókban, amikor itthon is hemzsegnek a nagy tehetségek. Hasonló érzés fogta el Samuel L. Jacksont, aki azt fájlalja, hogy a hatalmas sikerű Tűnj el! című thrillernek színesbőrű főszereplője nem afroamerikai, hanem brit. A londoni születésű Daniel Kaluuyáról van szó, aki kezd szép hollywoodi karriert befutni, legutóbb például a Sicario – A bérgyilkos című filmben is láthattuk. „Azért vannak tele a filmjeink britekkel, mert sokkal olcsóbbak, mint mi” – állapította meg sommásan Jackson.

A Ponyvaregény sztárja azt is kifogásolta, hogy egy brit színész eleve nem is értheti azokat az etnikai problémákat, amelyekkel a Tűnj el! foglalkozik. „Vannak univerzális dolgok, és akadnak, amik nem azok. Kíváncsi vagyok, milyen lenne ez a film, ha egy amerikai tesó lenne a főszereplő, aki tényleg fel tudja fogni, miről van szó.”
Jordan Peele, a Tűnj el! forgatókönyvírója és rendezője azzal védte meg választását, hogy Kaluuya nem azért kapta a szerepet, mert olcsóbban lehetett vele megúszni, hanem mert ő volt a tökéletes színész a feladatra.
A Tűnj el! főhőse az afroamerikai Chris, aki fehér barátnőjével elmegy bemutatkozni a lány szüleinek, ám a vidéki rezidencián egyre furcsább dolgokat tapasztal: senki nem az, aminek látszik, és hamarosan elszabadul a pokol.
(Get Out – hazai baemutató: 2017. április 20.)

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «