Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Marilyn Monroe híres ruhája 4,81 millió dollárért kelt el

0

Marilyn Monroe öltözéke, amiben a ’Happy Birthday’-t énekelte az akkori amerikai elnöknek, a mai napon egy Los Angeles-i aukción 4,81 millió dollárért kelt el, ezzel ez lett a történelem eddigi második legdrágább ruhadarabja.

Marilyn Monroe híres ruhája

Marilyn Monroe híres ruhája

Monroe az ominózus ruhát Kennedy 45.születésnapján viselte, 1962. május 19-én a Madison Square Gardenben tartott eseményen, ahol a bizonyos köszöntő ének előadása után indult meg a szóbeszéd az elnök és Monroe lehetséges viszonyáról.

Marilyn Monroe híres ruhája

Az esemény szervezőinek Monroe korábban azt jelezte, hogy a nagy eseményen diszkrét ruhában kíván megjelenni. Közvetlenül az előadás előtt öltözött át, és a színpadra lépéséig egy fehér bundával próbálta takarni az azóta híressé vált, testhez simuló ruhadarabot, amit magas sarkú nélkül viselt.

 

A korabeli fekete-fehér felvételek nem adják vissza az ott látottakat, de Monroe 2500 darab strasszal díszített ruháját a bőrtónusához igazították.

Monroe már tart egy világrekordot, a Hétévi vágyakozás-ban (1955) viselt ikonikus fehér ruhájával, ami közel 5 millió dollárért kelt el, és amiről mindenkinek eszébe jut a híres jelenet a metró szellőzőrácsánál.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «