Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Maserati bionic

0

A Maserati 2020 Bionic koncepcióautót a halak testének formája és az óceáni biomimikri ihlette.

Maserati 2020

A bionika, amelynek célja az élő természetben kifejlődött megoldások átültetése a műszaki gyakorlatba, nagy előnyöket tartogat az autógyártás számára: a halakat áramvonalas testük segíti abban, hogy úszni tudjanak a vízben. Ha ezt a koncepciót az autókra is átültetik, akkor a design aerodinamikai előnyt fog jelenteni. A bionikával foglalkozó tudósok számára érdekes kutatási területet jelentenek a halak.

Maserati 2020

Például a hajók szerkezetének megalkotásához a delfinek orrának formáját használták inspirációként, ami ennek köszönhetően alacsonyabb vízellenállással tudnak az óceánon közlekedni, ezzel csökkentve az üzemanyag-felhasználást. A természet nagy problémamegoldó, több ötletet is adhat az aerodinamikai hatékonyság növelésére, valamint az innovatív építési módok kiaknázására. Még arra is képes volt, hogy a jövő elektromos járműtechnológiáit egy teljesen működőképes és praktikus versenyautóba transzformálja.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «