fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Matani – az afrikai jóbarát

0

A Matani, egy olyan környezetbarát jármű, amelyet kifejezetten a Szaharától délre eső afrikai régió számára fejlesztettek ki.

A projekt nem véletlenül nyert külön díjat az idén. A célja az volt, hogy új lehetőségeket nyisson meg a harmadik világ országai előtt.

Matani – az afrikai jóbarát

Mindezt úgy kívánták elérni, hogy nem csupán egy remekművet készítenek, hanem egyben egy igen praktikus szerkezetet is. A dizájnon dolgozó csapatot önkéntes alapon Afrikába küldték, hogy ott helyben végezzenek kutatásokat, illetve kérjék ki a majdani felhasználók véleményét.

Matani – az afrikai jóbarát

A csapat egyébként egy 3D-s nyomtatóval is fel volt szerelkezve, hogy bármiféle struktúrát, motort vagy éppen akkumulátort kreálhassanak. Végezetül pedig sikerült a srácoknak a képeken látható, kifejezetten intelligens járművel előrukkolniuk.

Matani – az afrikai jóbarátMatani – az afrikai jóbarát

Matani – az afrikai jóbarát

A jármű Matani néven szerepel, ami helyi nyelven egyszerűen barátot jelent. Ez nem véletlen, hiszen az alkotók azt szeretnék, ha a Matani remek társa lenne a felhasználóknak.

Matani – az afrikai jóbarát

Ez a projekt akár arra is lehetőséget teremt, hogy a felhasználók megtervezzék és elkészítsék a saját járgányukat, ami megfelelően illeszkedik a különböző terepviszonyokhoz. A képeken szereplő kocsi teteje helyi állatbőrből készült. Ez kiváló árnyékot biztosít, ami alatt menedéket lehet találni a nagy hőségben.

Matani – az afrikai jóbarát

És ami talán a legfontosabb, az az, hogy a tető még arra is használható, hogy vizet nyerjenek belőle. Illetve pontosabban a hihetetlenül forró levegőből, ami a tető hálószerkezetén keresztül vízzé alakítható. Akár 100 liternyi vízhez is lehet jutni így naponta.

Matani – az afrikai jóbarát

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «